Forumet - Självmedicinering?

Självmedicinering?

2373 0 63

Spana också in:

Hovnarren:

är det verkligen så enkelt att få tag i sådant?


Jag har ca. 400 tabletter benzo (Stesolid, Sobril, Imovane) hemma just nu. Allt för att barnpsyk hade platsbrist 2008-början av 2009, då skrev de ut dessa piller som om de vore vitaminer. Har inte tagit dem som ordinerat, därför har jag nästan alla kvar, för jag hatar egentligen benzo.
det är ju relativt lätt att få medicin utskrivet så why bother?

Min kompis fick något helt fel utskrivet för henne. Hon blev rätt fucked av medicinen, kunde knappt röra en muskel, kroppen kändes som gele osv. Rätt intressant hur fel mediciner de kan skriva ut, även fast de är väldigt starka så verkar de inte lägga en extra tanke i vad de skriver ut och symptomen hos patienten.
daisy:

Jag tycker att det är onödigt, jobba med dig själv istället så håller självförtroendet längre.


Jo, men det kan ju också finnas en mellanväg. Bensodiazepiner och dylikt gör ju faktiskt att det blir lite lättare att leva, men givetvis ska man också kunna klara sig utan dem. Det blir väl lite av en balansgång, och frågan blir om de flesta som är böjda att prova kanske också råkar ut för beroenderisken. Knepigt dilemma, minst sagt...
Hovnarren:

Jo, men det kan ju också finnas en mellanväg. Bensodiazepiner och dylikt gör ju faktiskt att det blir lite lättare att leva, men givetvis ska man också kunna klara sig utan dem.


Så här tänker jag, visst kan man ta benzo lr vad man behöver, Men man använder det bara 1 gång för att möta sin rädsla o göra sånt man inte kan självmant (den gången alltså), och sen efter att man har tagit de första steget med hjälp, då ska man ta resten av stegen utan medicinen, alltså möter rädslan igen. För annars kan det resultera i att man inte vågar utan, och inte kan leva utan den = beroende. Sen slösar man flera år på det yadayada, och när man tillslut fattar att det inte funkar så får man börja om från 0 och då utan medicin, och då kommer man tänka, fan varför var jag så dum och inte försökte det här Innan?!? (utan medicin alltså)

Så tror jag. [smile]