Forumet - Självmord det konstiga beslutet?

Självmord det konstiga beslutet?

519 2 15
Det var 1521 människor som tog sina liv i 2014. 1044 män och 487 kvinnor. Vad är orsaken till att det är fler män som tar självmord? Är det på grund av samhällets normer att män ska vara starka och inte visa några känslor. Eller är det att män statistiskt använder mer våldsamma självmords metoder? För att kvinnor står för de flesta självmords försöken. Detta kan vara på grund av att kvinnor använder "osäkra" självmord som förgiftning eller liknade.
 
Men hur ska man bryta normen speciellt för män?
Och varför använder kvinnor mer "osäkra" metoder för självmord och hur ska man förhindra det?

Spana också in:

Tror somsagt också att det handlar om normer i vårt samhälle. Vi måste förbättra psykiatrin och så måste vi hitta självmordsbenägna i tid å ge dom hjälp. Det är svårt att hitta dom i tid. Men psykiatrin bör inte få skicka hem patienter innan de har fått den hjälp de behöver, oavsett om patienten själv vill det eller inte.

Hyfs: Vad är orsaken till att det är fler män som tar självmord? Är det på grund av samhällets normer att män ska vara starka och inte visa några känslor. Eller är det att män statistiskt använder mer våldsamma självmords metoder? För att kvinnor står för de flesta självmords försöken. Detta kan vara på grund av att kvinnor använder "osäkra" självmord som förgiftning eller liknade.
 
Men hur ska man bryta normen speciellt för män?
Och varför använder kvinnor mer "osäkra" metoder för självmord och hur ska man förhindra det?
Jag tror det är en kombination av normer och att män använder våldsammare metoder som du skriver. Tror att man måste börja prata om psykisk ohälsa och självmordstankar mer. Jämt. Vissa män tar hellre sitt liv än att prata om det/söka hjälp. Har själv tagit steget genom att berätta när jag t.ex. har ångest i relevanta syften. Eller att jag har problem med depressioner. För relativt okända människor. Bryta tabut. Det ÄR normalt.