Forumet - Självmordstankarna verkar vinna över mig...

Självmordstankarna verkar vinna över mig...

2899 1 11
I 15 år har jag försökt o stå ut...nu så vill jag sluta med att försöka för jag har märkt att det blir inte bättre, Mina syskon o lärare hade rätt ''världen är orättvist'', Jag ska bara sluta vara en jävla fitta o bli en riktigt man! men eftersom jag är så pass deprimerad så orkar jag inte med att försöka och senare sjunka lägre än vad jag va förr.


Under dom senaste ÅREN har jag varit deprimerad och haft självmordstankar, Jag har försökt att berätta om mina problem fast  dem flesta har svårt att tro det så dem bara ignorerar det , detta är för att när jag är omkring dessa folk så har jag en mask som får mig o se ut som om jag våre helt normal och lycklig... jag har bildat denna masken under min uppväxttid för att slippa att folket kallar mig en fjolla eller en bög¨_ för det är ju inte normalt för killar o vara deppiga eller ledsna för då är man inte manlig(sarkasm)... Det är däremot nu svårt för mig och dela med mina tankar och ta av mig masken som får mig o smälta in med dom ¨NORMALA¨ människorna.

Jag har alltid varit den udda av alla och har aldrig passat in med någon. kom igen vem fan vill va med en svartskalle som mig som lyssnar på Metal/Witch-house musik , åker skateboard.. och tar bilder på döda insekter/djur? jag är väldigt blyg bland nya folk,det blir därpå svårt för mig o skaffa vänner för(ɪɴɢᴇɴ ᴠɪʟʟ ᴠᴀ ᴍᴇᴅ ᴅᴇɴ ʙʟʏɢᴀ) Jag har nyligen haft mer  självmordstankar än jag har någonsin har haft förut. Förr så tänkte jag ''hade det inte var skönt om jag bara slipper allt detta o bara låter patetiska jag dö?''  men nu har jag varit mer detaljerat än förut nu så vill jag bara få tag på något som kan få mig o dö på några sekunder,asså att jag har en backup plan... innan så var det folks reaktioner som hindrade mig o ta livet på mig själv som t.ex tänk så blir dom som brydde sig om mig också självmordsbenägen på grund av mig.. på grund av att jag är en sån  jävla fitta och orkar inte lida..mina tankar bara fortsätter så.. så blir jag arg.
Men nu så är självmord mer som ett alternativ.. då tänker jag '' ;alt1) ska jag leva ledsen resten av mitt liv och försöka se som det är ok med mig och senare få min familj besvikna  för jag inte blev en doktor eller en advokat och senare dör utan att jag har skjutit en kula genom skallen på mig?. ;alt2) Eller ska jag ta livet av mig o stoppa detta nonsens helt?.  jag ser alternativ 2 som en bättre lösning..alltså att ta livet av mig är den bästa lösningen för mig. så jag inte låter mer folk veta att jag existerar o känna omsorg för patetiska jag.  
  
Nå så går jag i 9:an. Alla dessa prov och betyg kastar bara vätska i elden.  Jag får F ändå att jag pluggar,jag hör ofta folk säga du kanske pluggar fel. Saken är jag har testat alla metoder och ändå funkar inget. Jag börjar bli skraj för jag vill absolut inte gå om.. Jag är bara dum och har säkert ett väldigt lågt IQ,så som det finns folk med ett högt IQ som albert enstein finns det folk med ett lågt *JA*

Jag vill bara vara glad. Jag vill inte va o leva på socialen när jag blir äldre. Finns det någon som har mått likadant och mår mycket bättre idag? jag hör ofta att det blir bättre men stämmer det? just nu så har hela mitt liv gått åt helvetet jag har inte varit med något som har får dessa negativa tankarna/händelse att stiga till något positivt. 
 
KAN NÅGON GE MIG TIPS?       Tack i förhand! 

 
Försök ta en dag, en tanke, en känsla i taget. Det är svårt men fungerar. med tiden dyker det upp små insikter om hur tankarna kan hanteras. De kanske inte försvinner men det går att hantera. och var inte rädd för att prata med andra om hur du känner. Det är nästan viktigast. om det sen är med en vän en psykolog eller i skrivande på ett forum.

Spana också in:


NEMI: Försök ta en dag, en tanke, en känsla i taget. Det är svårt men fungerar. med tiden dyker det upp små insikter om hur tankarna kan hanteras. De kanske inte försvinner men det går att hantera. och var inte rädd för att prata med andra om hur du känner. Det är nästan viktigast. om det sen är med en vän en psykolog eller i skrivande på ett forum.
tack för dina ord! jag ska tänka på att ta en sak åt taget.. jag var hos en skolkurator när jag bodde i irland men det verkade som om hon va emot mig istället för att hjälpa mig hon frågare massa skumma frågor typ om jag har blivit slagen av min föräldrar och om jag tar illegal droger. men jag ska dra till en psykolog strax. tack igen!

Yanxen:
tack för dina ord! jag ska tänka på att ta en sak åt taget.. jag var hos en skolkurator när jag bodde i irland men det verkade som om hon va emot mig istället för att hjälpa mig hon frågare massa skumma frågor typ om jag har blivit slagen av min föräldrar och om jag tar illegal droger. men jag ska dra till en psykolog strax. tack igen!
Det viktiga är att du kämpar :) hoppas att du kommer till en psykolog som kan och vill hjälpa dig :)
Under svåra och jobbiga perioder i livet är det inte ovanligt att få tankar på självmord. Man orkar inte leva och ser ingen lösning på sina problem. Det är ett tecken på att man behöver hjälp.

Ett första steg kan vara att du kontaktar Mind.se Självmordsupplysningen, antingen via chatt (vardagar kl 19-22) eller mail. Du kan också ringa Nationella Hjälplinjen på nummer 1144 (alla dagar kl 13-22) – de erbjuder ett samtalsstöd och de som svarar är socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor med erfarenhet av att ge stöd.

Du kan även skicka in en fråga till vår Stöd & Svar-panel, men då tar det lite längre tid att få svar, eller höra av dig till din lokala ungdomsmottagning (umo.se) där du kan få komma i kontakt med en kurator. Behöver du akut hjälp, kontakta närmaste psykiatriska akutmottagning eller ring 112!

Vi låser tråden då vi inte har möjlighet att hålla koll på den just nu och inte vill riskera ogenomtänkta och provocerande inlägg från andra medlemmar.

Det finns hjälp att få, depression går att behandla och tankar på självmord förändrar sig över tid. Livet kan bli bättre! Hjärta