Forumet - Självskadebeetende.

Självskadebeetende.

1328 0 10

Jag vet det kanske är fel att skriva det här, men aa. Jag har sett jätte många som skriver att man bara skadar sig själv för att få uppmärksamhet, och jag har skrivit till de flesta att de flesta gör det för de mår dåligt, såklart finns det de som gör det för uppärksamhet, men hur många är det? Kanske 5% av 100%? De flesta som skär sig gör det för att de inte annars vet hur de ska få andra fatta att de mår skit och för att må bättre, ni kanske tänker ''Men vadå? H*n kommer bara titta på ärren och må sämre sen igen..'' Och ja, ni kan skriva till personerna att de ska sluta, men det kommer knappast gå, för man blir beroende av det. 

Men, varför tror ni man skär sig? 

(Jag vet detta för jag själv skär mig..)

Inga kommentarer

Tråden har 10 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

av olika anledningar

kul med ärr

att försöka få den psykiska smärtan att ta ett fysiskt uttryck

uppmärksamhet

vana, som att dricka kaffe för att bli pigg eller röka en cigg vid stress

för att fokusera på något annat att tag

andra gör det 

För att det hjälper mot något. 

Spana också in:

Alla skär sig av olika anledningar. Vissa skär sig för att det är ett sätt att hantera sin psykiska smärta och det får en att tänka på annat, eller så kanske man skär sig för att det är som ett rop på hjälp (or both). Finns faktiskt många olika anledningar till att man hamnar i detta beteende. Självskadebeteende kan också vara som ett "straff". (man kanske råkar ångra något man gjort och därför skär sig för att tänka på annat). 

Jag tycker att du ska skaffa hjälp för detta beteende det är inte bra och det kan sluta riktigt illa om man råkar gå allt för långt.