Forumet - sjuk, hjälp!!!!!

sjuk, hjälp!!!!!

515 0 8
Hej! tjej 12 år här. Okej så här är det... för exakt 1 vecka sedan så promenerade jag till s********a centrum från där jag bor (ca 2,5 km avstånd). Jag hade ett par tunna jeans och en tjock jacka på mig och det va iiiiiiiiis kallt ute. jag fick feber DIREKT och blev jättedålig. Jag fick hem igen och sov typ i 1h. Tog alvedon och ipren (för att alvedon sänkte inte min feber). JAg blev myyycket varmare och fick en extrem huvudvärk som inte släppte till i måndags. För då så fick jag en hemsk rethosta. Lyckades iallafall sova, tills klockan blev 3 på natten. Då vaknade jag och hostade, å hostade extremt mycket, och det blev väldigt smärtsamt för mig i luftstrupen, ryggen och magen. Hade hostat så mycket så att det började kännas som nålar i halsen. Iaf, dagen efter så lg jag i sängen halva dagen och sedan gick upp för att kolla på TV. Blev mycket bättre men på kvällen så åkte jag å mamma till akuten, och dom sa att jag hade nån virus och lätt lunginflammation, pga vätskebrist typ. Så dom sa att jag måste dricka minst 3 liter vatten varje dag.  Skulle egentligen börja skolan i onsdags men det blev inte så. För i onsdags så vaknade jag på natten också, runt 3.30. Var vaken hela natten och mamma var vaken med mig hela natten och tog hand om mig. På morgonen så tappade jag rösten och var halvt okontaktbar, å ba låg i sängen illamåendes. Kunde inte äta eller dricka någonting, men jag försökte iaf.  Halva dagen gick och jag kände mig mycket bättre, så jag gick upp och kollade på TV igen. På kvällen när alla i familjen kom hem så började jag hosta lite mer. På kvällen gick det rätt okej att somna men jag vaknade igen runt 3. 30. Allt var som vanligt... jag var uppe halva natten och hostade så mycket att jag tappade rösten. Jaja, dagen gick (torsdag). PÅ kvällen kommer mamma hem med läkerol till mig. allt går bra med att somna men jag vaknar kl. 4 istället på natten-äter läkerol, tar min hostmedicin, tar alvedon och ipren. Inget fungerar. KAn sova i 5 min men sen så vaknar jag igen. Nu är det Fredag och det känns mycket bättre när jag tagit en stor kopp te, med mycket äkta honung. Men imorgon så ska jag träffa några kompisar och kolla på bio (Pitch Perfect 3) med dom. Asså hur ska det gå, när jag hostar som fan och har riktig hög feber? Snälla säg hur jag ska bli frisk till imorgon!!?? Och vad kan detta vara?

Förlåt för lång text...

Mvh Its just me
Skumläste igenom allt snabbt och låter som att du ska stanna hemma och skjuta upp det/avboka det. Du kan ju testa att gå ändå men förvänta dig inte att må suveränt plus att vara frisk. Det krävs tid samt vila för att det ska gå över. Vad det är vet jag inte men om du redan har kollat upp det så vet du ungefär hur allvarligt det är, även om du bara vet vilka symptom du har. Om du fortfarande mår ganska dåligt idag så kommer det med stor sannolikhet Inte blir "bra" imorgon. Får väl vänta och se helt enkelt.

Lycka till vad du än gör.
Jag har också varit sjuk, har haft influensa och fått lunginflammation och jag hostar typ varje 30minut och hostar upp slem vilket är snusk. Jag har haft dålig apetit i flera dagar och inte ätit frukost eller lunch och enbart middag i flera dagar, nu har jag fått tillbaka appetiten så nu äter jag alla 3 mål (frukost, lunch och middag). Jag kan konstatera att jag hostar så förbannat mycket mer om jag ligger mer än sitter upp vilket gör att jag inte kan sova ordentligt när jag gått och lagt mig.

För din del är det nog bäst att du avbokar din träff med dina kompisar för att du är sjuk och hostar väldigt mycket.

Spana också in:


Marioswish: Skumläste igenom allt snabbt och låter som att du ska stanna hemma och skjuta upp det/avboka det. Du kan ju testa att gå ändå men förvänta dig inte att må suveränt plus att vara frisk. Det krävs tid samt vila för att det ska gå över. Vad det är vet jag inte men om du redan har kollat upp det så vet du ungefär hur allvarligt det är, även om du bara vet vilka symptom du har. Om du fortfarande mår ganska dåligt idag så kommer det med stor sannolikhet Inte blir "bra" imorgon. Får väl vänta och se helt enkelt.

Lycka till vad du än gör.Trevlig-Snubbe: Jag har också varit sjuk, har haft influensa och fått lunginflammation och jag hostar typ varje 30minut och hostar upp slem vilket är snusk. Jag har haft dålig apetit i flera dagar och inte ätit frukost eller lunch och enbart middag i flera dagar, nu har jag fått tillbaka appetiten så nu äter jag alla 3 mål (frukost, lunch och middag). Jag kan konstatera att jag hostar så förbannat mycket mer om jag ligger mer än sitter upp vilket gör att jag inte kan sova ordentligt när jag gått och lagt mig.

För din del är det nog bäst att du avbokar din träff med dina kompisar för att du är sjuk och hostar väldigt mycket.


SDniklas: Vila och äta 
tack för svaren!
Va på akuten igår och det visar sig vara luftrörskatarr. Så ja... då får man väl hosta så här i 3 veckor...