Forumet - Sjuk råtta?

Sjuk råtta?

668 0 17
jag har vart bortrest några dagar, och idag när jag kom hem så typ hostar och nyser min råtta HELA tiden! Inte när han sover men annars. När jag tar upp honom på min axel nyser han inte alls lika mycket, utan gosar ner sig i mitt hår. Han är väl nu ungifär 9 veckor gammal. Jag har rengjort buren och alla saker i den idag. Ska göra det igen på Söndag.

Har någon erfarenhet av detta? Skulle behöva hjälp, han låter verkligen hemsk, som lunginflammation eller något [shake]. Tack iaf. Seriösa svar uppskattas.

Spana också in:

Antingen så låter du din råtta gosa i ditt hår tills den mår bättre (alternativt för alltid, det lät mysigt), eller så går du till farbror veterinären och frågar vad som är fel.ti-92:

du måste gå till vetrinären och få medecin till din råtta som är försyld.


Det är inte som om förkylningar går att medicinera bort mer hos råttor än hos människor [confused]
Åk till (kunnig!) veterinär. Lunginflammation är dödligt utan rätt vård.

Tills dess, servera gärna rött té - Rooibos är bra, det är koffeinfritt och används ofta till förkylda råttor med bra resultat.
Dyker det upp problem med andningen, ställ in honom i badrummet och spola hett vatten. Ångan gör underverk mot slem i luftvägarna - det botar inte, men det underlättar andningen iaf. Se till att han inte blir kall efteråt bara, det säger nog sig självt att det inte är så bra när han är sjuk.
Undvik mejeriprodukter, det är slembildande så det förvärrar bara rosslet.

Slutligen, vad har du för bottenmaterial? Har du kutterspån så bort med det, dammet är inte bra för luftvägarna. Använd istället tex Toa-Lätt, aspflis, alflis eller annat som är dammfritt och inte gjort på barrträd.