Forumet - sjuka skönhetsideal i disney filmer

sjuka skönhetsideal i disney filmer

1648 2 26
idag eller igår började de här bilderna cirkulera på twitter 
http://www.thegailygrind.com/2015/07/30/artist-jirka-vaatainen-brings-disney-hunks-to-life-in-real-life-disney-guys-series/
det är "verklighetstrogna" bilder av disney killar.
Det galna är att de ser ganska mycket ut som originalet.
medan samma typer av bilder på disneykvinnor  http://www.cosmopolitan.co.uk/entertainment/a27937/disney-princesses-real-life-drawings/ så är det ganska stor skillnad mellan disneyavbildningen och verkligheten.

diskutera i smågrupper varför är det så här även i filmer för barn?

Spana också in:

Varför är det såhär även i filmer för barn? Jo, för att det ÄVEN är de vuxna som gör filmerna här. För att de är vana hur samhället "ska" se ut. För att de gör saker som de alltid har varit för att de är lata och rädda för att gå utanför normen. Folk känner igen sig bättre i dessa filmer. Människor tycker att det är väldigt viktigt att känna igen sig. Filmerna får alltså större spridning vilket leder till att filmbolaget kaserar in mer pengar. Osv. 
Vem bryr sig om animerade karaktär inte ser verklighetstrogna ut? Det är för fan tecknade filmer vi talar om där konststilen inte alls behöver vara realistisk. Intressant att enbart när kvinnliga karaktär har en orealistisk kropp så anses det vara ett problem och folk går till och med så långt som att kalla det "sjuka skönhetsideal".

8chan: Har feminister fortfarande inte lärt sig skillnaden mellan tecknade fantasier och riktiga kvinnor?
Feminister är experter på att hitta kvinnoförtryck i allt.

mens: Det här har varit på tapeten ganska länge tycker jag. Men ja, tragiskt.
Vad är det tragiska menar du?

jessijess: Vem bryr sig om animerade karaktär inte ser verklighetstrogna ut? Det är för fan tecknade filmer vi talar om där konststilen inte alls behöver vara realistisk. Intressant att enbart när kvinnliga karaktär har en orealistisk kropp så anses det vara ett problem och folk går till och med så långt som att kalla det "sjuka skönhetsideal".

Feminister är experter på att hitta kvinnoförtryck i allt.

Vad är det tragiska menar du?
Anledningen till att man reagerar på dem exempel som @cazedctgb postade är att männen inte ser lika orealistiska ut som kvinnorna. Männen har helt enkelt inte gjorts som perfekta barbiedockor, något kvinnorna har. Och att man ska se ut som dem i Disneyfilmerna är enligt mig rätt sjuka skönhetsideal, så tycker inte man går så långt när man kallar det för detta.

Om en man i en Disneyfilm hade tecknats precis i enlighet med dem manliga skönhetsidealen så hade man förmodligen reagerat på detta, men så var inte fallet den här gången.


Lunkebo: Och att man ska se ut som dem i Disneyfilmerna är enligt mig rätt sjuka skönhetsideal, så tycker inte man går så långt när man kallar det för detta.
Vem har sagt att "man ska se ut som dem"? Om man tror att man måste leva upp till ett ideal satt av en TECKNAD karaktär så är man komplett efterbliven. Och varför tror folk att tecknade filmer behöver se realistiska ut? När man skapar en tecknad film så har man den artistiska friheten att kunna leka lite med konststilen t.ex. överdriva vissa fysiska attribut och liknande. Då får man en "cartoony" konststil som inte alls behöver se realistisk ut men som ändå har ett visst estetiskt värde. Manga är ett bra exempel på det.

Lunkebo: Om en man i en Disneyfilm hade tecknats precis i enlighet med dem manliga skönhetsidealen så hade man förmodligen reagerat på detta, men så var inte fallet den här gången.
Fast det har de väl också gjort? Alla Disney-prinsarna ser ut som perfekta manliga modeller, ungefär som om det är en realistisk bild av hur män i allmänhet ser ut. Men men, feminister ser orättvisor och problem där inga finns, inget nytt där.