Forumet - Sjuka svettningar

Sjuka svettningar

625 0 18
Inte jag som har problemet.. utan en som vägrar gå till vårdcentralen med det, börjar bli förbannad på det och kan ju inte precis släpa dit honom, så vad gör man, frågar här för att få en aning om nån haft samma problem/vet vad det kan vara?

Så fort han ska äta, eller om kroppen liksom vet att snart blir det mat, så börjar svetten Rinna i pannan... Samma om det är lite lite varmt, ibland kan han inte ens känna sig varm och det är helt blött i pannan, vad beror detta på!? Han själv tror det är något med hjärtat

Såhär ska det väl inte behöva vara? [shake]

Jag själv däremot har inte problem med detta alls.. så förstår inte skillnaden mellan folk, och sånna problem ska man inte ens behöva ha, eller? låter ju inte ens normalt, hans far är likadan

Spana också in:

Åtta:

Jag är osäker på huruvida man bör använda Absolut Torr i ansiktet, men om du får med dig honom till vårdcentral så är det ju bara att fråga läkaren.


är hela kroppen det handlar om men syns ju mest i ansiktet.. och varför kommer det då han ska äta just då? då kroppen vet om det? lustigt, men ja, jag försöker få han till läkaren...

hjortpojken:

få honom att fatta bara


har satt ner foten x antal ggr men har inte hjälpt.. ska göra det igen , enda är o inte ge upp [tired]
S3ON:

Vissa svettas mer än andra.. Thats it!? [cool]


[tired] men detta är sjukt , och endast vid måltider , då kroppen vet om det typ för hjärtat börjar arbeta

Trådlös:

Eller så kan det vara psykiskt.


där sa du nåt.

isola:

Säg att han ska gå till vårdcentralen för din skull, om han nu är nöjd med detta problem och inte vill försöka kolla upp det för sin egen skull.


har gjort det.. men inget händer ändå, ska försöka igen

galenolga:

Men om det har med hjärtat och göra som han ska ha nämnt så är det ingen tvekan: släpa honom i örat till vårdcentralen! [no-no]


får göra det! men vill ju inte dra iväg hans far liksom känns lite väl mammigt, men pojken kan jag ^^
lemuu:

men detta är sjukt , och endast vid måltider , då kroppen vet om det typ för hjärtat börjar arbeta


Men då är det psykiskt, säg till honom att gå på kbt eller bara på beteendeperspektiv-terapi.
Ironiskt nog gjorde Pavlov ett experiment på hundar gällande mat som blev starten/grunden för behaviorism. Haha. [crazy]
lemuu:

han har ju inte tankar om mat-problem precis om de låter så..


Det sa/trodde jag inte heller.
Beteendeperspektivets människosyn är ganska mekanisk, helt tvärtemot psykoanalys.

Alltså maten har blivit en betingad stimulans som framkallar en respons, dvs svett. Han kan bli fri ifrån det med terapi.
Med andra ord, det handlar om vana. Han kan bryta vanan/kroppens reaktion med terapin.

Wiki: Det typiska sättet att beskriva klassisk betingning involverar ett obetingat stimulus och en obetingad respons, samt ett betingat stimulus och en betingad respons. Det obetingade stimuluset väcker en obetingad respons hos organismen utan att någon tidigare inlärning har orsakat detta, vilket kallas för en reflex. Då ett tidigare neutralt stimulus upprepade gånger förekommer samtidigt som det obetingade stimuluset, blir det neutrala stimuluset ett betingat stimulus, som väcker den betingade responsen utan att det obetingade stimuluset förekommer.
Trådlös:

Ironiskt nog gjorde Pavlov ett experiment på hundar gällande mat som blev starten/grunden för behaviorism. Haha.


Det hade varit bra om det funnits inlärningsexempel för att få män att äta mindre/bättre. Och i detta fall inte så upphetsad av mat, eller vad han nu blir.lemuu:

han har ju inte tankar om mat-problem


Det har ingen betydelse om han "tänker" på det. Kroppen kan reagera reflexmässigt på saker som är inlärda enligt Pavlovs betingningsprincip.
Eller så svettas bara karln sjukt mycket, men du lägger märke till det när det är matdags. Eller så påverkar du hans svettning med omedvetna kroppssignaler... Eller... Ring till vårdcentralen så kommer de förmodligen kunna berätta på telefon om han överhuvudtaget behöver en tid eller inte.
Pattelatte:

säg åt honom att antingen går han till vårdcentralen elr så dumpar du honom [badgrin][crazy]


[bigcheers]

Trådlös:

Alltså maten har blivit en betingad stimulans som framkallar en respons, dvs svett. Han kan bli fri ifrån det med terapi.


ofan? hm.. komiskt, speciellt då det "ärvs" från pappan så barnet också får det

Ingemarsdotter:

Eller så svettas bara karln sjukt mycket, men du lägger märke till det när det är matdags. Eller så påverkar du hans svettning med omedvetna kroppssignaler... Eller...


det är dom som talat om det för mig, händer även om han äter själv. hans pappa är värst. så beror ju inte på något sånt

Ingemarsdotter:

Ring till vårdcentralen så kommer de förmodligen kunna berätta på telefon om han överhuvudtaget behöver en tid eller inte.


mjo precis