Forumet - sjukvården kan dö

sjukvården kan dö

2209 0 34
VARFÖR är sjukvården så djävla dålig? har fått lära mig detta ca 100 ggr

1. fick min diagnos för epilepsi ett halvår efter för att dom tappat bort provresultaten (hade kunnat gått illa osv)
2. haft pedoläkare som antingen ställt opassande frågor eller rört opassande.
3. fått vänta tre månader på "för snabbare läkarbesök så kan du gå till din lokala ungdomsmottagning på drop in hos läkaren"
4. den läkaren sade "jag har ingen diagnos på dig, men det är väl bra" fick sedan höra att min rygg var sned på två ställen och att den efter fixning blivit bättre.
5. var hos läkare för knä som hoppade ur led samt en benutväxt "det vi röntgat är en exostos - en benutväxt" "är det farligt, kan man göra något åt det?" "nä, den går att operera bort om den stör." "men att mitt knä hoppar ur led då?" "det kan vara en lös benbit i knäet, men det får du prata med någon annan läkare om"
6. ville ha tid för mina andningsproblem "brist på personal - ring ett annat nummer"
7. ringde för högt blodtryck som inte alls bra bra, fick på telefon tid IMORGON kl 15.00, kallelsen som skickas hem till mina föräldrar i en annan stad säger 13.00 på TISDAG
8. skulle på check-ups varje halvår för min epilepsi, har ej hört något mer från dom sen dom sade det för tre år sedan.

mmmmmmm... känner att mitt förtroende är stort för dom där jävlarna.

varför kan man inte sköta det bra? har du varit med om liknande?

väller ut mitt hat mot sjukvården

Spana också in:

Den allt sämre sjukvården härrör från dom stora nedskärningar som gjordes under tidigt 90-tal i offentliga sektorn. Läkare ska tillåts inte vara bars läkare utan måste även verka som sekreterare också. Läkarförbunden som sedan många år tillbaka värnade om sina intressen skar ner på utbildningsmöjligheterna kraftigt vilket resulterade i en brist på läkare och skapade ypperliga tillfällen för stafettläkare som landsting hela tiden dragit i.

Särskilt när man håller på med tester med lång evaluationstid så blir man extra drabbad. Sörjer med dig. Tur att man slipper att ha och göra med sjukvården numera.
barnläkaren som prompt skulle träffa mig innan jag fyllde 18 (bokade in mig 2 dagar innan födelsedagen).

Jag sökte pga problem med magen, mår dödsilla oavsett vad jag äter osv osv osv. Hans diagnos: Du äter för lite protein. Du är mycket svagare än alla andra i din ålderskategori, när du är 18 ska du vara starkare än din mamma. Jag tycker du borde träffa en psykolog och prata om hur du känner inför att äta kött, du måste äta proteinet."

Så fick jag åka på magröntgen och det enda jag fick ut av det var att jag fick svälja en hemsk vätska som gör att sperma nu i efterhand är 1000 ggr lättare att svälja. Ifall jag skulle vilja. Eller nåt.

Rätt ovärt besök alltså. Mår fortfarande dåligt men träffade aldrig nån psykolog för att prata om min diet.
elverpigen:

Hans diagnos: Du äter för lite protein. Du är mycket svagare än alla andra i din ålderskategori, när du är 18 ska du vara starkare än din mamma. Jag tycker du borde träffa en psykolog och prata om hur du känner inför att äta kött, du måste äta proteinet.


Vilken intelligent läkare[tard]
Varning för gnäll.

OM den där nedrans läkaren inte hade nekat mig att operera bort mina satans halsmandlarna när jag var typ 5 bast och förföljd av halsfluss såå hade jag....
Sluppit få 1 halsböld (nästan 2) + 3 halsinfektioner inom loppet av ett par månader. Hade sluppit få halsbölden punkterad och tömd på var av läkare 6ggr, äta tre pencillin kurer varav två starkare som gjorde att jag sov större delen dygnet.
Hade inte behövt förlänga tre kurser och få IG i matte A. Hade inte behövt vara ännu mer frånvarande från skolan efter allt detta pga operationen och knarkning av smärtstillande efteråt.

Han som fick äran att operera bort halsmandlarna till slut sa att dom var stora, hårda, ärriga och svåra att få bort.
Helmysigt.
isola:

Vilka opassande frågor och opassande sätt? Anmälde du detta eller sa till?


Var 11-12 och fick frågor om sex, förhållanden, mens osvosv. Nä, har ej.

Panda:

Man ska dock inte klaga Vi är väldigt bortskämda


Med skit. Jag menar, skall man slösa resurser på något så ska det inte vara för halvdant sloppy skit som ej lönar sig.