Forumet - Ska Ari byta jobb eller?

Ska Ari byta jobb eller?

534 0 19

Har ett rätt trevligt jobb med fin företagskultur och trevliga kollegor. Det betalar ok men börjar bli lite tråkigt och jag ser inte att företaget har någon framtid.

Frågan är, ska jag byta till ett nytt företag som betalar bättre och har bättre framtid eller stanna hos mina polare i tryggheten och värmen?

Det nya företaget verkar najs, men man vet ju aldrig vilka man kommer jobba med..

Ska Ari välja kollegor eller pengar?

Spana också in:

Nånting annat (Du röstade på detta alternativ)

Kollegor kommer och går. Företag kommer och går. Pengar kommer och går. Ens uttråkning består, och i värsta fall förstärks med tiden om inget görs.

De flesta arbetsplatser har ett rätt skönt gäng personer som trivs med varandra och samarbetar väl så chansen är rätt stor att du lyckas hitta en ny bra arbetsplats. Pengar är viktigt för dig har du skrivit så den parametern behöver du absolut ta med i beslutet. Sen det viktigaste av allt om du frågar mig, det är arbetsuppgifterna. Om du känner att du håller på att bli uttråkad och om du kan extrapolera detta till en framtid med ännu tråkigare vardag, då är svaret givet.

Om du frågar mig känner jag spontant, byt jobb! Frågan är inte om, utan snarare när. Känner du dig redo att göra det just nu eller vill du hellre vänta ett halvår eller nått?

: Är du på ett nystartat företag eller ett etablerat?
Etablerat företag som varit riktigt stort men som spelat ut sin roll.

Mario
: Vad gör du nu och vad vill du göra istället? Varför tror du inte på firmans framtid? Kanske kan du leda ett coolt projekt som tar företaget dit du vill och tjänar pengar på kuppen?

Sitter som sysadmin, leder automatiseringsprojektet typ. Jobbar för ett spelbolag som snart förlorat alla kunder och endast lever på ett modersbolags plånbok.