Forumet - Ska bara vinnaren få en trofé?

Ska bara vinnaren få en trofé?

2842 0 19
I USA tycker, vänstervåg till trots, 57 procent av amerikanerna att enbart barn som vunnit ska vinna trofeer. Detta står mot de furtio procent som tycker att alla som deltar i tävlingar borde få trofeer för att de deltagit och haft roligt tillsammans. Det betyder väl inget, tycker du kanske? Jo, det gör det. När man följer upp exemplet med politiska frågor, ser man också att de som sagt att de tycker att enbart vinnarna ska belönas, också har en mer positiv syn på kapitalism, en mer negativ syn på välfärd, och en önskan om en mindre stat med mindre inblandning i ekonomiska frågor.

Spana också in:


Alprolover: Alla barn som deltar borde uppmuntras
viktigt att uppmuntra barn att träna och våga tävla för att förhindra onödigt bortfall. det är även bra ur ett längre perspektiv om man vill få fram duktiga idrottare. de som är duktiga när de är barn behöver inte alls vara de som blir bäst sen. talang är en relativt liten del av att vara elitidrottare, det är framför allt timmarna som läggs ner som räknas i slutet.

Kudhos: Alla borde få deltagande troféer. Men de som vann borde få en specifik för deras vinst. Annat tappar allt sitt värde och ingen känner för att prestera för alla får samma.
äh det är fan barn vi pratar om! de brukar försöka "prestera" pga: kul. mer vuxna som alltid vill ha ut något av det

Kudhos:
I väldigt ung ålder fine, då gör alla det för skojs skull. Men om det handlar om tonåren så tror att de som är sånna "vinnarskallar" kommit fram och vill vinna för att vinna. Finns alltid "den där" som vinner allt i skolan. 
trodde vi pratade om "riktiga" barn. när ungarna kommer upp i tonåren är det inte riktigt lika känsligt. tror dock de som vill vinna skiter i huruvida de får priset eller inte, de vet ju fortfarande att de vunnit.