Forumet - Ska en Guds tjänare viga samkönade?

Ska en Guds tjänare viga samkönade?

1932 0 184
1 Kor 6.9 . 10

”Vet ni då inte att de orättfärdiga inte skall ärva Guds kungarike? Bli inte vilseledda. Verken otuktsmän eller avgudadyrkare eller äktenskapsbrytare eller män som hålls för onaturliga syften eller män som ligger med män eller tjuvar eller giriga eller drinkare eller smädare eller utpressare skall ärva Guds Kungarike. – och likväl är detta vad några av er har varit men ni har tvättats rena men ni har helgats men ni har förklarats rättfärdiga i vår herre Jesu Kristi namn och med vår Guds ande”

3 Moseboken 20:13
Och om en man ligger med en person av mankön liksom man ligger med en kvinna har de båda gjort något avskyvärt, De skall ovillkorligen dödas. Deras eget blod är över dem.
Erik112:

Ska en Guds tjänare viga samkönade?


Om det ligger i tjänarens fulla och sanna övertygelse att det är hans eller hennes Guds vilja så skulle jag inte vilja hindra dem.

Att det överhuvudtaget är en fråga när det kommer till borglig vigsel är ett skämt, det borde vara en självklarhet. Men ett religiöst äktenskap måste inte vara ekvivalent med ett juridiskt.

Spana också in:

jag avskyr religion och är därav inte ett fan av giftermål överhuvudtaget, behöver man en cp-ring för att känna kärlek så är man oälskbar i sig, enligt mig. hur som helst tycker jag att kärlek ändå är kärlek, och om det nu är några homosexuella som vill gifta sig så har de precis samma rätt som heterosexuella.. att göra något pinsamt.
Zittam:

Giftemål har fler egenskaper än att bara visa kärlek, såsom säkerhet för barn/framtida barn och annat.


jo, fast nu pratar jag mer subjektivt om kärlek och giftermål. inte om pappersarbete, men jag förstår vad du menar. däremot är jag rätt säkert på att det går det att fixa på andra sätt också.

Zittam:

Gud älskar alla sägs det, han är även en förlåtande gud. Right?


verkligen, det är som något citat jag läste för ett tag sen. gick ungefär såhär:

"jag bad till gud om att få en cykel i flera år, men den kom aldrig. då kom jag på att det inte fungerar så, därför snodde jag istället en cykel och bad om förlåtelse."
Erik112:

Den som blir förlåten av Gud har ändrat sitt felaktiga handlingssätt och övergett det.


Hur var det där med att gud älskar alla då? Som hela religionen går ut på i grund? Att alla är lika inför guds ögon?
Fail på den jävla religionen.fake:

för snodde jag istället en cykel


Haha, bra ide! Lätt att man ska.