Forumet - Ska flytta till Uganda, Afrika.

Ska flytta till Uganda, Afrika.

1069 0 10
Ja! Nu är det så att i somras meddelade mina föräldrar att det skulle bli en flytt till Kampala, Uganda.

Det kom som en stor chock till att börja med. Jag kunde verkligen inte tänka mig det. Allt man skulle missa här i Sverige. Men nu efter ett tag så har jag börjat se det på ett helt annat sätt, och börjat se det som en stor förmån att faktiskt få flytta till Afrika! Det man bara sett på tv typ. Men iallafall. Det ska bli otroligt spännande och skönt att slippa allt det "vanliga" svenska. Bara komma ifrån allt och komma till en helt annan kultur! Och jag tror verkligen att det här kan göra mig gott!

Det skulle bara vara kul att veta om någon av er har någon erfarenhet av att vara där? Hur var det? Skulle vara kul att veta ungefär hur det är och så eftersom man ska dit några år.
Jag har läst lite på forumet förut och det verkar bara vara positivt!

Mvh

Spana också in:

Grotesco:

Det skulle bara vara kul att veta om någon av er har någon erfarenhet av att vara där?


Jag har ingen personlig erfarenhet av just Uganda, men jag vet att i Afrika i övrigt så finns det två sidor. Den ena sidan upplever man allt som otroligt billigt (vilket det också är med svenska mått mätt) men nerköpet är att mycket är i väldigt dåligt skick. Det säljs varor som är giftiga och som både EU och svenska staten totalförbjudit. Den andra sidan är det gamla kolonialtänkandet som lever kvar i marknadsekonomisk form. De rika som lever i sjukt flotta hus med tight säkerhet och med massor av lyx och överflöd på folkets bekostnad. Det finns ju såklart mellanting men allt kommer med sina goda och sina dåliga sidor, sidor som är väldigt uppenbara i Afrika.
Har faktiskt en kompis som bodde i Nigeria i ca 2 år. Dom bodde på en "camp" som det kallas. Dvs ett bostads område där alla familjer som hade någon anställd på företagen (i det här fallet ABB) bodde. Det var ett inhägnat område med beväpnade vakter. Han hade det ganska bra, men förvänta dig inte att det är snabbt internet:P