Forumet - Ska föräldrar få böta när eleverna skolkar?

Ska föräldrar få böta när eleverna skolkar?

13222 0 70
http://www.dn.se/nyheter/sverige/foraldrar-far-bota-nar-barnen-skolkar/?utm_source=social&utm_medium=fb&utm_campaign=page

Tranås kommun har infört en straffavgift på 1000 kr/vecka (maxbelopp 10 000 kr) för att tvinga tillbaka eleverna till skolbänken.

Sedlar704.jpg?h=cef852551271fb46efb6a003

Är det här ett bra initiativ? Borde fler kommuner ta efter? 
Personligen tror jag att det här initiativet bara gagnar kommunens plånbok, men det kommer inte hjälpa eleverna, och verkligen inte föräldrarna. Man kan inte tvinga bort sjukdom eller skoltrötthet, och en vårdnadshavare i en redan utsatt ekonomisk sits kan bli dubbelt bestraffad på det sättet. 

Skulle vilja se fler initiativ som gjorde det roligare för barnen att gå i skolan och lära sig, inte tvångsmetoder som bara kommer förknippas med ångest och rädsla.

Spana också in:


Nej, vad är det här för ett tvångssamhälle?!

HaH! Kommer läggas ner under snar framtid... Det finns orsaker till att man inte vill vara med i skolan, ge straff till dessa är omoraliskt. Och att straff skall vara utav ekonomisk betalning är knepigt, betvivlar att detta ens är sant. Och betror starkt att det ens är "lagligt" att skolan kan få ta betalt och tjäna på detta sätt. Speciellt när det gäller grundskola (obligatorisk).
Nej. 

Det här kan få riktigt förödande konsekvenser!  Gällande de som "skolkar" pga exempelvis psykisk ohälsa, så kommer det bara att förvärra situationen. De unga som redan mår dåligt ska nu även känna skuld till hela sin (ev.) familj. Det räcker inte med att många redan känner skuld över sin existens? Om man inte redan "mår dåligt", så lär man ju börja göra det nu.

Man må tycka att jag tänker något långsökt nu. Ja, jag tänker dra det så jävla långt och säga att det faktiskt kan skörda ett par liv. Man kanske kommer må så dåligt över att ha försatt sin familj i den situationen, fast besluten att man är en last som har förstört för alla, att man väljer utvägen att ta sitt liv?
OM jag kan gå in i dessa tankebanor, så varför skulle inte någon annan göra det?