Forumet - ska gö en dator till min vän

ska gö en dator till min vän

602 0 22
johas97:

Tackar för svar


Hur mycket ligger hans budget på?

Om han hade varit villig att gå upp ett par tusenlappar till så hade han kunnat få denna istället, och den hade han klarat de flesta spel (även dem mer krävande) på marknaden idag, Och med den hade det funnits alternativ som t.ex. lägga ett par extra hundringar på en 800w PSU istället och sedan kunna köpa ett till GTX 560 Ti att SLI'a sen (var han då förmodligen hade kunnat maxa de flesta av dagens spel), samt genom ett köp av CPU-kylare (Antingen vatten eller fläkt, ~5-600kr) vid ett senare tillfälle kunna klocka upp CPU'n en aning om så skulle behövas (Har en polare som satte vattenkylning på sig och nu kör 4GHz istället för standard 3,3GHz och fortfarande ligger på ~40c)..

Han hade också kunnat spara några hundralappar på det jag satte ihop ovan genom att byta till en 500w PSU, byta chipset på moderkortet från Z68 till P68 (vilket han kanske borde välja i vilket fall nu när jag tänker efter, tror inte han kommer dra nytta av Z68's extra funktioner ändå), här finns den varianten..

Han hade förmodligen kunnat spara ett par hundralappar extra på att köpa från ett par olika affärer (T.ex. Några delar från Inet, några från CDON etc.), men ni kanske hande tänkt använda Inet's "vi sätter ihop er dator för en 500ing extra"-funktion?

Om hans max-budjet ligger på ~6000kr var detta inlägget förmodligen helt onödigt, men ändå, hoppas det hjälper lite..

PS. Gjorde en snabbtitt på kundvagnen du länkade, det verkar funka ihop, dock skulle jag personligen byta ut minnena till ​dessa istället, samt byta ut chassit till ​detta, samt byta 1TB barracudan till en ​2TB då den bara kostan ~200kr mer..

Spana också in:

johas97:

Tack för svar men skulle man behöva ljudkort till om man vill spela bra musik.


Brås helt på vad för högtalare/hörlurar han har och igen vad hans budget är, om inte hörlurarna/högtalarna ligger runt eller över 1000kr's klassen tycker jag personligen inte det är speciellt nödvändigt med ett ljudkort (det finns ju redan ett fullt fungerande integrerat i moderkortet) då det inte gör någon markant skillnad om man inte har det och ett (relativt) bra ljudkort går ju ändå på en 500kr+ (För att ta ett exempel: Asus Xonar DX är ett bra kort som inte är allt för dyrt)..
Dan_the_ironman:

Om ni vill ha en rejäl prestandaskjuts så köp en SSD-hårddisk att lägga OS + program på. Kostar runt 1300 för 120 GB med bra prestanda.


^ Detta, dock med budgeten din vän har så kanske det inte är så rimligt till att börja med, men när han har råd så är det definitivt en rekomendation. Sitter själv på en 128GB Samsung 830, och det gör en enorm skillnad, det som märks mest är hastigheten i ditt OS, starthastigheter på program och så klart de underverk för laddningstiderna på spel..
Zsasz:

Detta, dock med budgeten din vän har så kanske det inte är så rimligt till att börja med, men när han har råd så är det definitivt en rekomendation


Jag skulle satsa på det ist för ny kylning eller SLI, med största sannolikhet kommer ägaren aldrig klocka i varje fall.