Forumet - Ska köpa en digitalkamera imorgon - tips och råd!

Ska köpa en digitalkamera imorgon - tips och råd!

425 0 13
Ok, ahr fått lite cash över så imorgon ska jag köpa mig en digitalkamera. inget fancy, men en hyfsat en för runt 1500 (högst 2000 kr). Jag vill gärna ha lite tips på hyfsade kameror, runt 7 megapixel räcker bra eftersom jag inte tar några proffsbilder. Dock ska den vara bra på att ta bilder i kvällsljus och inte bara i dagsljus. Digital zoom går bort, så klart.

Canon ixus finns det ju ett apr varianter av, någon bra version där? Annars funderar jag på Canon PowerShot A470
LightInDarkness:

Olympus µ840 på 8MP rekommenderar jag.
Jag betalade 1995kr för min och då ingick 2GB minneskort o väska :)
Diggar den skarpt :)


Ok! Det låter finfin faktiskt, kollade ett par recensioner snabbt. Kan man finna den i vanliga elektronik/teknikaffärer? (vägrar gå till SIBA pga. otroligt dåligt bemötande angående en trasig adapter). Vet du var i Göteborg jag kan tänkas finna den?
misfits:

Kan man finna den i vanliga elektronik/teknikaffärer?


misfits:

Vet du var i Göteborg jag kan tänkas finna den?


nooo idea faktiskt. googla runt. kolla på elgigantens hemsida, netonnet och liknande. vet inte hur gammal kameran är, jag köpte den för lite mer än 1år sedan, men den borde väl inte vara borta från marknaden ännu :P är inte särskilt kunnig när det kommer till kameror tyvärr :)

Spana också in:

LightInDarkness:

är inte särskilt kunnig när det kommer till kameror tyvärr :)


Ok, ja jag ska ju fråga i butik också. Men canon ixus-serien ska tydligen vara bra i dåligt ljus enligt en kamerakunnig vän till mig. Får kolla det med :)ska man lägga ned lite pengar får ju kameran vara bra på det man vill att den ska vara bra på ;p