Forumet - Ska människor som kommer till Sverige anpassa sig till vår kultur?

Ska människor som kommer till Sverige anpassa sig till vår kultur?

272 0 127
Det finns massor av människor som har helt andra värderingar än oss västerländska svenskar. Muslimer, japaner, sydamerikanare, osv.

Ska folk som flyttar hit tvingas att anpassa sig efter våra värderingar eller ska de fortsätta med sitt så att säga?

Behåller de sin kultur kommer den att frotteras med vår, det är oundvikligt. Det går alltså inte att säga "visst kan de behålla sina värderingar, bara de inte påverkar mig". Deras värderingar kommer att påverka såvida man inte slussar ut invandrare i getton som Sverige gjort de senaste 20 åren.

Sedan finns det förstås de som vill anpassa sig efter den svenska kulturen också, men det är en annan femma förstås.

Blandar man människor från olika länder blandar man kultur och värderingar och då uppstår det konflikter. Kolla bara hur mycket förakt mot Japans kultur det finns på detta forum. Ungefär som att "har ingenting emot Japan bara jag slipper ha med deras sjuka kultur att göra".

Skulle en svensk, en muslim och en japan kunna leva under samma tak fast alla tre har helt olika värderingar, och ändå respektera varandra och trivas ihop?

Spana också in:

Näejaenäeee
Vi behöver ju mångkultur men de ska ju självklart lära sig svenska, också för sin egen skull.
De flesta invandrare vill ju också göra detta.
Men anpassa sig till vad? Undrar jag. Sålänge de har en bra människosyn så behöver de ju inte anpassa sig till någonting.
Fattante. Är det tal om att slita av folks sjalar & dyl lr?
oskar_det:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Nej, det är upp till var och en hur dom vill anpassa sig. Jag var 5 när jag kom hit, antagligen är det därför jag är mer "svensk-aktig" vad gäller kultur etc.

isola:

Sålänge de har en bra människosyn så behöver de ju inte anpassa sig till någonting.


Precis. Synd bara att många som kommer österifrån har en så tragisk människosyn, och framförallt tragisk syn på kvinnor...

isola:

Är det tal om att slita av folks sjalar & dyl lr?


Hahahahahahha[love][love][love]Jag gissar på att det handlar om att typ... fira midsommar o äta sill o surströmming o delta i kräftskivor etc. etc., men jag kan ha fel.

[love]
Nachac:

Det är återigen ett försvar av det patriarkala småflickeidealet, hur kan du missa det.


Mm insåg det sen. Hade för stora förhoppningar helt enkelt. [sad]

Storchen84:

Precis. Synd bara att många som kommer österifrån har en så tragisk människosyn, och framförallt tragisk syn på kvinnor...


Ja fy
isola:

Vi behöver ju mångkultur


Japan är ett välmående land (i alla fall om man jämför med andra i-länder) och de har ingen mångkultur. Så nej, länder behöver inte mångkultur, men det är populärt att säga så.

isola:

de ska ju självklart lära sig svenska


Jo, annars blir det svårt.

isola:

Men anpassa sig till vad?


Säg att några tusen japaner kommer hit och vill sprida sin kawaii-musik med allt som tillhör den. Du kanske inte bryr dig om den, men helt plötsligt ser du massa små söta flickor i korta kjolar i merchandisebutikerna, och dessa japaner fattar dessutom inte hur vi svenskar kan klassa tecknade figurer som barnporr och organsierar grupper för att ändra på detta.

Hur ställer du dig till det? Vill du då tvinga dem att anpassa sig till svenska värderingar, annars är de inte välkomna hit?

isola:

Sålänge de har en bra människosyn så behöver de ju inte anpassa sig till någonting.


"En bra människosyn" är ju subjektivt så att det är roligt. Kan garantera dig att alla världens kulturer har olika människosyn när det gäller det ena eller det andra.

Är det du försöker säga "alla är välkomna så länge deras människosyn stämmer överens med min svenska"?

Budolicious:

Så vi som tycker så får helt enkelt ändra åsikt? Verkar bra


Om man ska vara lite halv så där så tar man inte ställning. Då blir det "jamen alla är välkomna... fast bara om de inte tycker så, så eller så".
oskar_det:

Om man ska vara lite halv så där så tar man inte ställning. Då blir det "jamen alla är välkomna... fast bara om de inte tycker så, så eller så".


Jag tycker inte att man måste anpassa sig till allt, men till vissa saker kan det vara direkt nödvändigt att göra det. Det är varken ja eller nej med andra ord.
oskar_det:

r det du försöker säga "alla är välkomna så länge deras människosyn stämmer överens med min svenska"?


Med den humana snarare.
Ingen är värd mer än någon annan, barn och djur ska respekteras och inte utnyttjas, kvinnor är värda precis lika mkt som män och ska ha precis samma rättigheter osv.
Rätt självklara grejer.
Storchen84:

Synd bara att många som kommer österifrån har en så tragisk människosyn, och framförallt tragisk syn på kvinnor...


Och de tycker vår kvinnosyn är tragiskt (kvinnorna också, annars kan du fråga en japanska kvinnor vad de tycker om svensk feminism).

Det är helt enkelt så att de handlar om olika värderingar, men det finns bekant dem som anser att deras egna/de västerländska idealen är överlägsna allt annat.

Fina, ödmjuka människor. [cute]