Forumet - SKA MAN BYGGA FÖRBIFART STOCKHOLM?

SKA MAN BYGGA FÖRBIFART STOCKHOLM?

2468 0 46
Regeringen Reinfeldt har ganska nyligen sagt ja till byggandet av en motorväg över Ekerö, från Kungens Kurva i söder till Häggvik norr om Stockholm. Projektet beräknas kosta minst 30 miljarder kronor och ta åtta år att färdigställa. Större delen av motorvägen kommer att gå i tunnel.

Länsstyrelsen i Stockholm förklarade 2006 projektet som olagligt och i strid med gällande miljölagstiftning. Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet och Naturskyddsföreningen vill stoppa projektet.

Vad tycker ni? Rösta!
herr_nilsson:

Ja, den behövs för att avlasta innerstan (Du röstade på detta alternativ)


Vad annars? Miljömupparna måste vara bra korkade som föredrar all trafik genom stan. Ja men åk kollektivt då hojtar de. Men de verkar inte tänka på alla transporter som måste ske med bil eller långtradare.

Självklart ska man bygga ut kollektivtrafiken också men förbifarten behövs verkligen. Men skulle gärna se monorail-tåg i Sthlm som det var prat om ett tag.

Spana också in:

herr_nilsson:

Kan inte fler transporter gå med tåg då istället för lastbil?


Tror nog att de transporter som kan gå med tåg väljer att göra det, men i alla lägen kan man inte använda tåg. Tror det skulle bli väldigt innefektivt att använda tågtransport för varor som ska från t ex Finland ner till Skåne nånstans. Skulle bli ett himla lastande.

Och ta bara kortare transporter som t ex en mindre varutransport som ska från norrort till söderort. Den ska verkligen inte behöva passera city.
herr_nilsson:

Nej, det är bra som det är (Du röstade på detta alternativ)


Röstade lite fel, men hursomhelst tycker jag bara det är CP att man bygger en sån här väg.

De enda som gynnas av de här är de rika och de som förlorar på det är folket i förorten samt miljön. Men så brukar det ju vara när Moderatsvin bestämmer...