Forumet - Ska man få hålla tal om vad man vill i skolan?

Ska man få hålla tal om vad man vill i skolan?

11241 2 100
Som ni kanske redan läst på Aftonbladet så berättade 16-åriga Agnes Eriksson idag om hur hon i skolan skulle göra ett muntligt framförande. "Man får prata om precis vad man vill så länge det är socialt accepterat", var uppgiften enligt läraren. När Agnes föreslog ämnet mens ska läraren ha sagt "Mens är tabu, om ni pratar om det så kan killarna bli äcklade."

a-girls-guide-to-the-first-menstruation.


Cirka hälften av jordens befolkning kommer få, har, eller har haft mens, och att fortfarande skambelägga något så naturligt som menstruation år 2014 känns väl lite förlegat, kan jag tycka. Vad tycker ni?


Weeaboo:
För att högstadietjejen inte är legitimerad att informera om ett så viktigt (och känsligt) ämne som mens, den biten sköter redan skolan i form av sexualkunskap. Ska nästa grej vara att elever höll brandövningar eller annan form av undervisning också?
Varför har hennes kunskap ens relevant i en uppgift där hon ska tala om vilket ämne som helst? "BARN NI FÅR SNACKA OM VAD SOM HELST, SÅ LÄNGE NI HAR EN DOKTORAND I DET"

Och nej, sexualkunskapen är om ens existerande, bristfällig när det gäller mens.

Weeaboo:
Att mens är känsligt är skäl nog att hålla exponeringen av det till ett minimum men att ändå lyckas få med de nödvändiga bitarna som följer med skolverkets undervisningskrav med sexualkunskapen, i övrigt kan (inte ska) man förhålla sig efter samhällets eller kanske snarare elevernas förväntningar.
Varför är mens känsligt? du kan ju referera till all texten du inte valde att citera när jag beskrev varför det inte var känsligt om du har problem att förstå varför det inte är det.

"Läroplanen för grundskolan säger också att skolan har ett ansvar för att motverka traditionella könsmönster. Den ska därför ge utrymme för eleverna att pröva och utveckla sin förmåga och sina intressen oberoende av könstillhörighet."

"Gymnasieskolans läroplan säger att skolan aktivt och medvetet ska främja kvinnors och mäns lika rätt och möjligheter. Eleverna ska uppmuntras att utveckla sina intressen utan att begränsas av rådande föreställningar och normer om vad som är kvinnligt och manligt."

http://www.skolverket.se/skolutveckling/vardegrund/demokrati-och-likabehandling/sex-och-samlevnad

Vad jag har sagt går i linje med läroplanen, så enligt dig är vad jag har sagt rätt och vad man ska förhålla sig till? Vilket läraren inte gjorde bra, så läraren gjorde fel?


Weeaboo: man förhålla sig efter samhällets eller kanske snarare elevernas förväntningar.
du menar typ åsikter som "varför behöver jag matte? jag ska ju ändå bara bli X yrke"

Tyvär så vet inte elever vad som är bäst för dem. Därför görs läroplanen av vuxna människor. 
Weeaboo: Det finns liksom ingen anledning till att hon ska stå och tala om just mens, mer än för hennes egna tillfredsställelse - därför ansåg läraren att hon gott och väl kunde välja ett nytt ämne att prata om, så att man kan få med sig publiken också.
Varför inte? Du har ju precis sagt att det finns ett behov att upplysa och informera om mens? nu säger du ju bara emot dig själv.


Weeaboo: Att något är nyttigt är inte skäl nog att man ska exponeras för det hur som helst.
Så om någon behöver informeras om någonting....så är han inte i behov av att höra det...för att?... Fattar du hur jävla mentalt efterbliven en sån här censur skulle vara? Skulle jag pratat om vilket jävla ämne som helst istället hade du fattat men istället för att komma fram till något logiskt är du småsint nog att tycka det är jobbigt att ha fel.

"och hur som helst" 

Vad är det för jävla ordval..."jag vet inte vad man ska göra, men inte så iaf" fan va barnsligt.


Weeaboo:
 Då blir det snarare upp till var och en att ta del av den information när man känner sig mogen för det.
Som jag sagt tidigare i den här texten, tidigare i den förra gången jag citerade dig. Barn är inte mogna att bestämma över sin egen undervisning av skäl som borde vara väldigt uppenbara för dig.

Spana också in:


Fkpaw: Varför har hennes kunskap ens relevant i en uppgift där hon ska tala om vilket ämne som helst? "BARN NI FÅR SNACKA OM VAD SOM HELST, SÅ LÄNGE NI HAR EN DOKTORAND I DET"

Och nej, sexualkunskapen är om ens existerande, bristfällig när det gäller mens.
För att ämnet är såpass viktigt och känsligt att det bäst sköts av äldre legitimerade med förstånd, inte av jämnåriga klasskamrater.

Sexualkunskapen tar definitivt upp mens, om du missade det så gjorde nog i vart fall jag det inte.

Fkpaw: Varför är mens känsligt? du kan ju referera till all texten du inte valde att citera när jag beskrev varför det inte var känsligt om du har problem att förstå varför det inte är det.
Varför det är känsligt kan ju ha att göra med att blod och könsorgan är inblandade, utöver att det är en rest från den kristna moralfilosofin.

Sedan så räcker det inte att du upprepar något som ett mantra för att andra ska bli övertygade. Tänka sig så många problem som hade blivit lösta om det bara hade räckt med att upprepa dem tillräckligt ofta.

Fkpaw: Vad jag har sagt går i linje med läroplanen, så enligt dig är vad jag har sagt rätt och vad man ska förhålla sig till? Vilket läraren inte gjorde bra, så läraren gjorde fel?
Finns mycket tolkningsutrymme i dem stadgarna, som med många andra stadgar i skolverkets läroplan. Om jag hade tagit mig tiden att bläddra igenom samma dokument hade jag nog också hittat stöd för precis det jag sagt. Vad vi inte känner till är att det säkert också kan finnas stadgar som är olika överordnade varandra. Läraren gick nog mycket på instinktiv känsla när hon tog det här beslutet. Det torde varit rätt nytt och främmande vilket skapar funderingar kring om rätten till att hålla föredrag om mens varit så okränkbart som du vill få det till så kan man undra varför det är första gången man hör om något sånt här.

Fkpaw: du menar typ åsikter som "varför behöver jag matte? jag ska ju ändå bara bli X yrke"
Nej. Snarare att ha en neutral, kränk och diskrimineringsfri miljö som verkar studiefrämjande för individen.

Att vissa viljor är underordnade skolplikten har jag redan inbegripit i mitt tidigare resonemang.

Fkpaw: Varför inte? Du har ju precis sagt att det finns ett behov att upplysa och informera om mens? nu säger du ju bara emot dig själv.
Har du minne som en guldfisk eller någon form av koncentrationssvårigheter? Har du verkligen så svårt att följa med i mitt resonemang trots att det finns uppskrivet för dig att gå tillbaka och läsa?

Fkpaw: Så om någon behöver informeras om någonting....så är han inte i behov av att höra det...för att?... Fattar du hur jävla mentalt efterbliven en sån här censur skulle vara? Skulle jag pratat om vilket jävla ämne som helst istället hade du fattat men istället för att komma fram till något logiskt är du småsint nog att tycka det är jobbigt att ha fel.
Jag vet inte själv hur du får ihop den meningen faktiskt. Men du utgår väl fortfarande från att kunskap och information kring mens är en livsnödvändighet för tonårsgrabbar så jag har förståelse för att det låter heltokigt.

Fkpaw: Som jag sagt tidigare i den här texten, tidigare i den förra gången jag citerade dig. Barn är inte mogna att bestämma över sin egen undervisning av skäl som borde vara väldigt uppenbara för dig.
Men uppenbarligen är barn mogna nog att undervisa andra barn enligt dig så hur tänkte du där ditt smarskaft?

Sedan har du åter igen fel i att det handlar om undervisning. Det är ingen jävla undervisning hon kommer med för det finns kriterier att upprätthålla för att du ska få hålla en undervisning och de har inte hon.

Uppe på det här har jag inte konstaterat att barn ska få bestämma över sin undervisning, tvärt om har jag upprepade gånger sagt att klargjort att skolplikten går före din personliga vilja, men samtidigt att hennes föredrag inte har något med den att göra.
Självklart ska man få prata om mens. MarcusKing: Alla människor ska få tycka vad fan de vill och om du har ett problem med det kan du fan ta och flytta till Nordkorea.
Alla får tycka vad de vill, det är lite svårt att reglera i vilket fall. Det betyder inte att alla bör få yttra vad som helst när som helst. Det tvivlar jag på att någon människa tycker och inget land i världen tillämpar ett sånt förhållningssätt. Har du problem med det så får du nog flytta till ett annat universum.


Rasism är för övrigt inte främst en åsikt, utan en kränkning. 

Iskub: Självklart ska man få prata om mens. Alla får tycka vad de vill, det är lite svårt att reglera i vilket fall. Det betyder inte att alla bör få yttra vad som helst när som helst. Det tvivlar jag på att någon människa tycker och inget land i världen tillämpar ett sånt förhållningssätt. Har du problem med det så får du nog flytta till ett annat universum.


Rasism är för övrigt inte främst en åsikt, utan en kränkning. 
Det är din mamma med baby Hjärta

Weeaboo:
För att ämnet är såpass viktigt och känsligt att det bäst sköts av äldre legitimerade med förstånd, inte av jämnåriga klasskamrater.
Nej inte ett piss känsligt är tabu utan anledning. 


Weeaboo: Sexualkunskapen tar definitivt upp mens, om du missade det så gjorde nog i vart fall jag det inte.
läs om läs rätt.
Weeaboo:
Varför det är känsligt kan ju ha att göra med att blod och könsorgan är inblandade, utöver att det är en rest från den kristna moralfilosofin.
Könsorgan o blod har aldrig varit för känsligt att tala om i biologi eller sexualkunskap. 
Weeaboo: Sedan så räcker det inte att du upprepar något som ett mantra för att andra ska bli övertygade. Tänka sig så många problem som hade blivit lösta om det bara hade räckt med att upprepa dem tillräckligt ofta.
Har bara löst dina påhittade problemikationer, Hittills har du inte haft svar på tal på.
Weeaboo: Finns mycket tolkningsutrymme i dem stadgarna, som med många andra stadgar i skolverkets läroplan. Om jag hade tagit mig tiden att bläddra igenom samma dokument hade jag nog också hittat stöd för precis det jag sagt. Vad vi inte känner till är att det säkert också kan finnas stadgar som är olika överordnade varandra.
"jag kanske inte har fel, om jag hade vetat att jag inte hade fel" 

kom hem 16.10 idag, citera dig på 20 minuter. Krävdes varken mycket tid eller intelligens, Bara ork.  Fattas alla av dessa egenskaper eller kan du kanske frambringa den tredje? Annars så betyder det bara "jag har fel"
Weeaboo:
Läraren gick nog mycket på instinktiv känsla när hon tog det här beslutet.
Hon borde gått efter läroplanen. Hon gjorde alltså fel när hon gjorde en personlig värdering. Som desutom var fel.
Weeaboo:
Nej. Snarare att ha en neutral, kränk och diskrimineringsfri miljö som verkar studiefrämjande för individen.
Vad bra för man trotsar ju inte något av dessa grejer när man talar om mens. Även om du tycker blod o snoppar är lite för jobbiga för att prata öppet om.


Weeaboo:

Har du minne som en guldfisk eller någon form av koncentrationssvårigheter? Har du verkligen så svårt att följa med i mitt resonemang trots att det finns uppskrivet för dig att gå tillbaka och läsa?

Nej, du har ju uppenbarligen fel, det las ingen relevans på den tidigare kunskapen man hade om ämnena i uppgiften. Och behovet av att lära ut om det fanns enligt dig. 

Så det där är bara ett kvarhängande feltolkning av dig.

Weeaboo: Jag vet inte själv hur du får ihop den meningen faktiskt. Men du utgår väl fortfarande från att kunskap och information kring mens är en livsnödvändighet för tonårsgrabbar så jag har förståelse för att det låter heltokigt.

"Att något är nyttigt är inte skäl nog att man ska exponeras(olustigt?) för det hur som helst."

"(Sedan så räcker det inte att du upprepar något som ett mantra för att andra ska bli övertygade. Tänka sig så många problem som hade blivit lösta om det bara hade räckt med att upprepa dem tillräckligt ofta.)"


så mens är olustigt? o det räcker som skäl? är du tillbaks här igen?? verkligen. på tal om att ha minne som en guldfisk :)

du pratade precis om att kön o mens var känsliga ämnen. Så du tycker såklart att vi ska censurera bort båda det dem här så gott det går då? vad mer vill du censurera bort för det är lite "olustigt"??

Varför är någons känsla av olust mer värd än deras behov att bli fungerande vuxna, o få tillgång till information du tyckte vi behövde förse dem med?

Det är väldigt bra att ha hum om mens om man tänker umgås med kvinnor i sitt liv, ja.
varför skulle det inte vara? varför skulle man endast lära sig den hårda vägen när man kan få hjälp?

Weeaboo: Men uppenbarligen är barn mogna nog att undervisa andra barn enligt dig så hur tänkte du där ditt smarskaft?

Dem är mogna nog att delta i en uppgift i skolan. Hur tänkte du där ditt smartskaft?
Weeaboo: Sedan har du åter igen fel i att det handlar om undervisning. Det är ingen jävla undervisning hon kommer med för det finns kriterier att upprätthålla för att du ska få hålla en undervisning och de har inte hon.
Vilken tur att hon bara deltar i en uppgift i skolan, vilka kriterier hon fyllde med måtta!

hon skulle antagligen snackat om information om mens, o däromed undervisat. även fast det inte var en undervisning eftersom hon hade pratat om det. 
Weeaboo:Uppe på det här har jag inte konstaterat att barn ska få bestämma över sin undervisning, tvärt om har jag upprepade gånger sagt att klargjort att skolplikten går före din personliga vilja, men samtidigt att hennes föredrag inte har något med den att göra.


Weeaboo: Uppe på det här har jag inte konstaterat att barn ska få bestämma över sin undervisning, tvärt om har jag upprepade gånger sagt att klargjort att skolplikten går före din personliga vilja, men samtidigt att hennes föredrag inte har något med den att göra.
Vad bra isåfall borde dem enligt läroplanen inte ha något problem med att hon tar upp mens. 

Så ett barns personliga vilja (att tycka något är ett känsligt ämne) går inte före skolplanen  som förespråkar mitt sätt att lära ut?

Du säger alltså att allt du tidigare har sagt enligt att någon skulle tycka ett ämne var känsligt inte räcker o är felaktigt att ta hänsyn till?

Fkpaw: Könsorgan o blod har aldrig varit för känsligt att tala om i biologi eller sexualkunskap.
Men tillsammans så kanske de blir det. Det är ungefär som att säga att sprängmedel och människokroppar inte är så värst otäcka därför bör inte spränga kroppar vara otäcka heller.

Fkpaw: "jag kanske inte har fel, om jag hade vetat att jag inte hade fel"

kom hem 16.10 idag, citera dig på 20 minuter. Krävdes varken mycket tid eller intelligens, Bara ork. Fattas alla av dessa egenskaper eller kan du kanske frambringa den tredje? Annars så betyder det bara "jag har fel"
Möjligen att jag saknar ork ja, känns inte så värst prioriterat att försöka övertyga dig. Nöjer mig att argumentera utifrån substantiell bevisföring faktiskt. Och faktum är att den som satte stopp för det hela var en lärare som med största sannolikhet är mer insatt i skolverkets regelverk än vad både du och jag är.

Fkpaw: Hon borde gått efter läroplanen. Hon gjorde alltså fel när hon gjorde en personlig värdering. Som desutom var fel.
Alltså, du tar ett utdrag kring läroplanen och tror att den inte kan bestrida med andra punkter till och från i olika situationer i skolan eller vad rör det sig om? Ja hon la möjligtvis in en personlig värdering i frågan. Men det är inte förbjudet för lärare att avgöra vissa grejer på egen hand. Man känner ju av sina elever och hur mogna de är och även hur långt man kan sträcka sig i vissa frågor. Alla lärare är inte stöpta i samma form och använder sig av precis samma undervisningsmetoder.

Fkpaw: Vad bra för man trotsar ju inte något av dessa grejer när man talar om mens. Även om du tycker blod o snoppar är lite för jobbiga för att prata öppet om.
Nu är det ju inte mig det gäller utan en högstadieklass. Vad du tycker spelar ingen roll för du är inget orakel med objektiv definitionsrätt. Jag tvivlar på att många ur den klassen skulle hålla med dig.

Fkpaw: Nej, du har ju uppenbarligen fel, det las ingen relevans på den tidigare kunskapen man hade om ämnena i uppgiften. Och behovet av att lära ut om det fanns enligt dig.
Ja det finns skäl för att vara påläst och legitimerad för att hålla ett föredrag om det tema hon valt men hon specifikt behöver inte välja ett tema av den digniteten för att få kunna hålla ett föredrag. Det var ju du som betonade vikten av hennes rätt att hålla föredraget om man ville uppmuntra till upplysning och information kring aktuella ämne - vilket var kriterier jag ifrågasatte hundra gånger om genom att förklara för dig att hon inte uppfyllde.

Fkpaw: så mens är olustigt? o det räcker som skäl? är du tillbaks här igen?? verkligen. på tal om att ha minne som en guldfisk :)
Jag talade faktiskt inte om något speciellt i det stycket, förutom att anmärka på din knepiga argumentation. Och det finns även skäl till att göra det i det här stycket ser det ut som.

Fkpaw: Dem är mogna nog att delta i en uppgift i skolan. Hur tänkte du där ditt smartskaft?
Du kan ju företrädelsevis inse vikten av din oförmåga innan du försöker dig på med att hoppa på andra. Vad fan betyder ens det du säger här, vad har jag sagt som går emot det där?

Fkpaw: Så ett barns personliga vilja (att tycka något är ett känsligt ämne) går inte före skolplanen som förespråkar mitt sätt att lära ut?

Du säger alltså att allt du tidigare har sagt enligt att någon skulle tycka ett ämne var känsligt inte räcker o är felaktigt att ta hänsyn till?
Jag har varit klar från början att skolplikten går före individers personliga önskemål av att avstå undervisning. Det finns inga tidigare budskap eller "allt jag tidigare sagt" för dig att dra upp här, jag inte gett några dubbla budskap på det här området.

Weeaboo:Möjligen att jag saknar ork ja, känns inte så värst prioriterat att försöka övertyga dig. Nöjer mig att argumentera utifrån substantiell bevisföring faktiskt. Och faktum är att den som satte stopp för det hela var en lärare som med största sannolikhet är mer insatt i skolverkets regelverk än vad både du och jag är.

Patetisk tillvägagångssätt av dig. 

Eftersom faktan om hur läraren ska behandla en sådan situation i reglerna som skolan satt upp bestrider lärarens beslut, gjorde läraren fel. Tydligen så var läraren inte det. Hon kunde lika gärna raljerat om vilka partier som skulle varit bäst när dem snackade politik.