Forumet - Ska man få vabba med sitt husdjur?

Ska man få vabba med sitt husdjur?

5933 1 76
Trillade över detta nyss och började genast fundera över vad folk, speciellt um-are kan tänkas tycka om saken! 

"Låt mig vabba med min hund11:41 "Vabruari" är här och många föräldrar stannar hemma från jobbet för att ta hand om sina snoriga barn. Men för alla med sjuka husdjur är det en annan femma – de får vackert ta ut semesterdagar för att ta hand om sina fyrfota familjemedlemmar. Det är dags att göra lagen artneutral och låta folk vabba med sina hundar och katter, skriver Josefin Schönqvist."
http://touch.metro.se/metro-debatt/lat-mig-vabba-med-min-hund/EVHpba!QtgPZChNHvFr6/
 
Vad tycker ni? Ska man få stanna hemma från jobbet om ens husdjur är sjukt eller får man "skylla sig själv" som har skaffat djur? Får man i sådana fall inte skylla sig själv över att man skaffat barn? 

(Obs, sitter via mobil på ett tåg, så lär bli extra mycket fel i texten.)
Min spontana tanke är att man varken ska vabba barn eller djur. Men eftersom hela vänsterfalangens mål är att man ska jobba mindre och mindre... sex timmars arbetsdag eller fyradagars vecka ligger väl inte alltför långt bort... så varför inte? Likaväl som föräldrarna är hemma med snoriga ungar kan de väl få stanna hemma med en sjuk hund eller katt. Men frågan blir i så fall - var går gränsen för husdjur? Hund och katt inser väl alla är husdjur. Men är ex fiskar i ett akvarium husdjur? Eller en guldhamster eller ett gäng möss? 

Spana också in:

Har hund själv, och det är stressigt när hunden är sjuk. Men jag tycker helt ärligt att gränser går om man behöver åka till vetrinären och därmed kan få intyg. Om hunden är magsjuk och skiter ner vardagsrummet, så nja. Det är inte särskilt kul att komma hem och börja svabba, men det är en risk man får ta med husdjur. 

Edinburgh: Äh trams, sådär gick nog snacket för hundra år sedan också när positionerna gentemot arbetsgivarna flyttades fram. Lycka till med bakåtsträvandet, det är att dra ned på arbetstiden som är framtiden.
Sveriges ekonomi är starkt hotad med allvarliga konsekvenser när Kina håller på att utbilda mycket bättre och i överflöd ingenjörer och läkare.  För hundra år sedan fanns inte Kinas ekonomiska hot mot västvärlden (speciellt mot Sverige). Sverige måste komma ikapp Kina åtminstonde.