Forumet - Ska man få vabba med sitt husdjur?

Ska man få vabba med sitt husdjur?

7465 1 76
Trillade över detta nyss och började genast fundera över vad folk, speciellt um-are kan tänkas tycka om saken! 

"Låt mig vabba med min hund11:41 "Vabruari" är här och många föräldrar stannar hemma från jobbet för att ta hand om sina snoriga barn. Men för alla med sjuka husdjur är det en annan femma – de får vackert ta ut semesterdagar för att ta hand om sina fyrfota familjemedlemmar. Det är dags att göra lagen artneutral och låta folk vabba med sina hundar och katter, skriver Josefin Schönqvist."
http://touch.metro.se/metro-debatt/lat-mig-vabba-med-min-hund/EVHpba!QtgPZChNHvFr6/
 
Vad tycker ni? Ska man få stanna hemma från jobbet om ens husdjur är sjukt eller får man "skylla sig själv" som har skaffat djur? Får man i sådana fall inte skylla sig själv över att man skaffat barn? 

(Obs, sitter via mobil på ett tåg, så lär bli extra mycket fel i texten.)

Spana också in:


aristoteles:
Vem skall bestämma vad som är tillräckligt intelligent för att vara värt detta privilegium? Skall vi upprätta en lista över djurarter som är smarta nog att vara värd nånting?

Att djur sällan är sjuka är något som snabbt skulle förändras så fort folk kommer på att man får vara ledig så fort sin hamster nyser.

Att man skall få vara ledig köper jag, men att man dessutom skall ha betalt, nej. Dels är det problematiskt för att vi måste upprätta någon typ av kontrollfunktion eftersom dina djur inte behöver registreras. Du kan alltså vabba åt din mormors katt då katten saknar personnummer. Det är också fel om vi skall särskilja djur för att det är för dumma för att tas om hand.

Jag ser hellre att man själv kan teckna en försäkring för sitt djur som kan täcka de omkostnader det innebär att behöva vara hemma.
Jag vet inte. Jag gillar det inte men man måste dra gränsen någonstans. Man kan inte vabba sin sjuka vandrande pinne t.ex.

Man måste naturligtvis ha intyg från veterinär att djuret är såpass sjukt att man måste finnas nära till hands dygnet runt i x antal dagar. (Vilket majoriteten av alla smådjur inte gör).
Egentligen borde alla husdjur registreras. Av flera orsaker än denna.

Ptja, jag tycker inte att djur ska särbehandlas. Visst kan jag leva med obetald ledighet, men då tycker jag definitivt inte att man ska få betalt när barn blir sjuka. Som sagt, det är självvalt det med.

 
Jag undrar om man verkligen inte går med förlust ändå på en sån försäkring.

ööörkarn: Jag vet inte. Jag gillar det inte men man måste dra gränsen någonstans. Man kan inte vabba sin sjuka vandrande pinne t.ex.
Varför inte? Om min vandrande pinne är min enda vän och familj varför skall den vara mindre värd än en katt? Det är inte ok.


ööörkarn: Ptja, jag tycker inte att djur ska särbehandlas
Du förespråkar det dock.


ööörkarn: men då tycker jag definitivt inte att man ska få betalt när barn blir sjuka
Barnen kommer betala skatt, det kommer inte djuren.


ööörkarn: Som sagt, det är självvalt det med.
Det hör dessvärre inte hit om det är självvalt eller ej. Jag kan inte välja bort välfärd i min skattesedel bara för att jag inte använder den, ellerhur?


ööörkarn: Jag undrar om man verkligen inte går med förlust ändå på en sån försäkring.
Det beror ju på, är risken låg så blir premien troligen också rätt låg. Men allt är ju relativt. Du måste ju betala vilket som, men ska det betalas av dig som djurägare eller av oss skattebetalare? Om dina djur börjar betala skatt när de växer upp och integreras i samhället så visst, då köper jag att de skall täckas av samma rätt.
Barn är ju en sak för den är beroende av sina föräldrar och de kan ju inte laga mat och värma och allt osv för att det är så små. De kan inte ens hämta vatten själv.
För en hund eller katt så är det ju bara att ställa fram vatten och ge dem mat när man kommer hem, dessutom, hur ofta får djur feber? Hur ofta blir djur sjuka? Det är viss skillnad på en hund etc och en människa.