Forumet - Ska mannen ha rätten att avbryta partnerns graviditet ?

Ska mannen ha rätten att avbryta partnerns graviditet ?

7814 1 169
Ja - Mannen har rätt att neka oönskad graviditet i ett förhållande.


Ja om förhållandet är upplöst - Mannen har rätt att neka i ett upplöst förhållande.

nej - Som vanligt.


I ett upplöst förhållande är fadern skyldig att betala för ett oönskat barns uppehälle som går till moderns konto, vilket är inte en kompromiss när fadern tyckt nekat barnet.Vad tycker ni ?

Spana också in:

Czar:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Självklart, när ungjäveln väl är ute så är den ju helt plötsligt bådas ansvar. Såvida man inte nekar och vägrar ett faderskapstest (protip). Sedan är det ju bara fullständigt idiotiskt att behålla ett barn när inte båda parterna vill ha det, inte direkt optimalt att sätta ett sådant barn till världen.
Czar:

nej (Du röstade på detta alternativ)


Absolut inte. Håller med

framtidskon:

hur ska detta tvång gå till
polisingripande, bältsäng, tvångssövning innan operationen?


det vore ju helt jävla vidrigt och traumatiserande. Det inte lika jävligt för män att betala för sin avkomma som att kvinnor ska misshandlas och tvångsopereras.
Mawns:

Nä, låt honom ta sitt jävla ansvar. Om han är dum nog att ligga med någon utan skydd/lita på tjejer så har han bara sig själv att skylla.


Med den logiken kan ju kvinnor också få skylla sig själva när de släpar hem en man efter krogen och blir våldtagen därpå.

Det finns absolut inget fel med att lita på människor. Och när det kommer till att sätta sin tillit till någon ur det motsatta könet så har männen det betydligt enklare än kvinnor enligt mina erfarenheter.

Vi verkar dessvärre vara mer naiva och lättmanipulerade. De ridderliga idealen finns inom oss. Kan de bara spela tillräcklig teater så kan de få alla sina önskningar uppfyllda av en man.

Finns det skydd mot att kvinnor inte ska bli utnyttjade i samhället så ska män också få ha det. Annars kan vi gå tillbaka till ett konservativt samhälle med konservativ värdegrund med könsroller där könen har ömsesidiga förpliktelser.