Forumet - Ska mods få särbehandla sina egna trådar?

Ska mods få särbehandla sina egna trådar?

134 0 36
Vägra låta folk diskutera någonting som är ens lite utanför trådområdet, ta bort inlägg som är relevanta men som inte faller dem i smaken etc.Image
isola:

Annat: (sur mod som vill förklara sig) (Du röstade på detta alternativ)


Som praxis bör inte moderatorer dela ut varningar och dylikt när det gäller sådant som de själva är involverade i, utan istället anmäla och låta någon annan ta hand om det. Jag misstänker att jag kan ha glömt att underrätta de nya moderatorerna om detta.

I övrigt så är det dock helt okej för moderatorer att "favorisera" sina egna trådar i den mån att de t.ex. kan be folk att hålla sig on topic, eller att de rensar bort spam ur tråden. D.v.s. sådant som de skulle göra i alla fall, bara det att de ägnar sin egen tråd mer uppmärksamhet. Inget konstigt i det.

Spana också in:

isola:

Annat: (sur mod som vill förklara sig) (Du röstade på detta alternativ)


Nej, men självklart var varningen berättalagd (hade gjort samma varningen om jag sett liknande ske i en annan tråd i forum PLUS) speciellt efter att jag bett er att sluta. Men vid nästa tillfälle så lovar jag att anmäla och låta någon annan moderator ta hand om ärendet.

Förövrigt så tycker jag det är bra att ni skapar sådana här trådar. För kritik är alltid uppmuntrad, speciellt om man är ny i moderatorssitsen.
Jag minns att jag raderade en pinsam tråd åt Tobbish som kom överst när man googlade på hans nick. Nu är en tråd om hur han för in sin penis i min hals den första träffen, det är nästan lika illa [mad] (synden straffar sig själv).


Men aah, ogillar att vissa mods raderar inlägg som inte är OT :s
Som i den där tråden om alla [love] dag-tips. Sen kanske moden i fråga var dum och inte förstod att mitt inlägg tipsade om filmkväll, eftersom det jag skrev var att jag hade haft filmkväll med en vän förra året. Men jag tyckte att det var tydligt att jag tipsade [mad]
isola:

Annat: (sur mod som vill förklara sig) (Du röstade på detta alternativ)


Tycker defintivt inte att vi ska ge oss själva rätten att ändra på andras inlägg för att de inte faller oss i smaken. Om inte annat så försvinner ju då den dumma kommentarens skribent egna idiotförklaring om man själv går in och rotar. Och ingen vill ju egentligen bli av med idiotförklaringar; det är tacksamt underhållningsvärde. (nu menar jag inte att den som möjligtvis någon gång blivit tillrättavisad av en mod är en idiot, jag säger detta i ett kärleksfullt menat "the joke is on you"-tonfall.)

Ville egentligen rösta på flera alternativ. [sad] Oavsett vem som är trådskapare måste man ju se till att folk i tråden beter sig, men är det ens egna tråd vill man väl alltid att den ska bli lyckad och korrekt och så kanske man tar ut svängarna lite för mycket, bara för att man kan. För att trådarna är ens skötebarn, vad vet jag. Har egentligen inte gjort detta men har däremot låst trådar jag skrivit när problemet är löst etc etc, vet inte om det räknas.

Usch vad jag svamlar.
isola:

Nej. Lika för alla! (Du röstade på detta alternativ)


Inte särbehandla som i att agera efter annat regelverk i sina egna. Särbehandla som i att automatiskt moderera mer för att hålla den ren från skräp osv får man väl acceptera. På samma vis som man bör acceptera att man inte spammar en tråd med interna konversationer som inte alls hör till ämnet i två sidor i rad. Lite ot är däremot fånigt att varna för.
Om fröken fick en varning efter att köttfärsås skrivit två tillfällen att han inte ville ha tråden sabbad och du väljer att ignorera det så är den ju befogad.
Men nu vet jag inte efter vilket inlägg i tråden som han bestämde sig för att varna dig.
isola:

Nej. Lika för alla! (Du röstade på detta alternativ)


Inte ens att diskutera. Däremot precis som Åtta säger blir det alltid lättare att ha översikt i något man brinner mer för. Men om det gäller regelgrejer etc så är det inte okej över huvud taget och något jag vill höra om isåfall. Om detta händer och det inte kommer till känna kan jag heller inte göra något.