Forumet - Ska skolan få bestämma hur elever klär sig?

Ska skolan få bestämma hur elever klär sig?

8779 2 79
Idag sprids nyheten om klassen som inte fick spexa på skolfotot och deras socialpedagog ska ha sagt "om killarna har klänning lämnas skolfotot blankt". I efterhand gick skolan ut och bad om ursäkt för formuleringen och klargjorde att "inga elever fick spexa på skolfotot och att de fått information om det på förhand. Även fritidspedagogen säger att eleverna fick information innan fotograferingen ägde rum".

FirstClass.jpg?itok=O-ZDRz1E*

Socialpedagogens uttalande om att "killar inte kan ha klänning" kritiseras hårt av klassen. Många andra klasser får ju köra spex, var tycker ni gränsen går? Hur mycket ska skolan få bestämma när det väl är tillåtet att få spexa? Finns det någonting vi inte ska låta elever spexa ut sig till?


*personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Spana också in:


time:bara när [något, vad?
... när det gäller något som hakkors och liknande som känns hotfullt för andra elever känner jag spontant att det kan förbjudas, men förstår att det kan vara svårt att avgöra var gränsen ska gå. ser dockinget fel i normbrytande klädseln som kläning för killar dock och blir glad över att klassen reagerar