Forumet - ska skriva något skönlitterärt, ska det handla om...

ska skriva något skönlitterärt, ska det handla om...

3061 0 35

som synes, hade tänkt skriva något skönlitterärt på allvar för första gången på rätt jävla länge, sannolikt en novell eller så, men är kluven kring tema/setting. har några idéer.

1: scifi/cyberpunk-thriller i nära framtid, artificiella intelligenser under upptakten till den teknologiska singulariteten. transhumanistonani för hela familjen.

2: pandapop och droger under 90-talet, förmodligen växlande mellan tredjepersonsberättande och dagboksform. typ, förmodligen rätt mörkt men ändå uppåt.

3: surrealistiskt romantiskt om karaktärer i en fiktiv döende värld, tänk typ en visual novel från key, fast mer schizofreni, ev åt steampunkhållet.

har viss erfarenhet av att skriva grejer som är närliggande allt ovanstående, men länge sen. ger inga garantier för att resultatet är bindande, men något lär det bli.

Spana också in:


Miceparade:
Alla Tim Burton-fans som även är steampunkälskare har förstört genren för mig lite, tyvärr (inte bara genom att vara, utan genom att skapa). 
gillar ej tim burton överlag, är däremot lite kär i settings som typ city of lost children, den där sidoberättelsen i clannad med tjejen som bygger en robot, mycket tidig science fiction, osv.

reben:
överhuvudtaget, svårt att få det trovärdigt
i en värld av folk i valfri ålder och subkultur som bloggar är det inte svårt att göra research, direkt.

stereo total: hur mycket vet du om pandapop under 90-talet? 
hyfsat mycket om pandapop under tidigt 2000-tal, men tänkte extrapolera. inskränkt till mina egna upplevelser och de andrahandskällor jag tagit del av, dock. uppenbarligen. så tänkte göra en del research.
sen tänkte jag mig en faktisk handling som börjar runt 1997-1998 eller nåt sånt, så det är inte långt ifrån vad som är självupplevt.