Forumet - Ska till soc. Vad ska jag vänta mig?

Ska till soc. Vad ska jag vänta mig?

970 2 17
Tjenare!

Ska till soc för första gången och undrar vad för frågor som kommer ställas och vad jag ska svara för att slippa gå dit fler gånger.
Jag undrar även om jag kommer behöva göra pisseprov och hur länge kan man spåra benzo i blodet?

Anledningen är droginnehav.(civilpolisen tog mig mig när jag rökte på) Är 14 år och har inte haft problem innan.

Spana också in:

Gissar att dom kommer fråga om vad som hände när polisen tog dig och fråga om dina rök och alkohol vanor och fråga om du har tagit några andra droger osv... Kanske lite om ditt privat-liv också. Sen kanske dom beställer tid för pissprov på nån hälsocentral eller nåt liknande.

Du kan ju välja själv om du svarar på deras frågor eller inte eller om du ska vara ärlig eller inte. Om du vill slippa att gå dit igen ska du iallafall inte säga "aa jag ska fortsätta röka på varje dag och missbruka benso" eller nåt sånt[party]

Det lättaste är väl att vara ärlig...
När jag blec anmälningar om alkohol/hasch missbruk till soc så hände inte ett skit. Fick aldrig pissa eller något liknande. Bara du håller dig cool och kör på att det är en engångs grej. Be om kontakpersoner från egenkraft, dom fokuserar bara på det positiva och kan göra ditt liv grymt mycket bättre (även om du inte har några problem egentligen)
Fine en utredning kommer dom göra men jag såg då inte mycket av den + att utredaren sa att eftersom jag inte hade några problem under de 4 månaderna utredningen varande så kunde vi lika gärna slänga den när vi fått den. [love]
Hade väl tur [smile]