Forumet - Skådespelardrömmar

Skådespelardrömmar

4917 1 30
Hej!
Jag är nog inte ensam när det gäller det här men i hela mitt liv har jag varit lite av en teaterapa. Folk har sagt till mig genom åren att jag borde bli skådespelare och de komplimangerna har börjat grott i mitt huvud nu. Den enda erfarenheten jag har är en dramakurs på gymnasiet på 50p och tre statistjobb.

Har någon där ute något tips på hur man kan komma en bit på vägen för att förverkliga "drömmen". Har tagit studenten i en icke-estetisk utbildning och jobbar för tillfället. Innan jag pluggar vidare, bör jag ta någon kurs i teater el.dy, eller ska jag fortsätta med statistjobben?

Tips, tack!

Spana också in:

Att lyckas som skådis handlar verkligen om att vilja det så att det gör ont och ALDRIG ge upp. Det är en tuff bransch och man måste verkligen visa framfötterna och ge allt vad man har. Det har jag lyckats förstå trots min ganska korta erfarenhet. Man snackar mycket om att man ska ha 'det' och är man riktigt duktig behöver man kanske inte gå någon teaterkurs men man lär sig väldigt mycket genom att göra det.

Jag har alltid drömt om att bli skådis och var i början ganska lat kan man nog säga. Jag hittade massa auditions osv men struntade i dem för att de va för långt bort eller av andra anledningar. KORKAT var det, man ska ta allt man får. Det var när jag insåg det som jag åkte till en audution 4 timmar hemifrån och genom den fick jag min första större roll i en långfilm. Det är tack vare att jag gav min lata röv en spark som jag även fick ett reklamjobb i tv. Man kan om man vill det tillräckligt helt enkelt. Var inte lat och ge allt!
T det lungt, känn ingen press och fortsätt gör din grej sü lär du dig med tiden mer och mer, sü für du lite jobb här och där :) Du kan ju gü en kusr, om dte finns pü abf, jag är estet, gür teater pü stockholm estetiska Gymnasium :) Sen finns dte ju teaterhögskola :) Gör dte du tycker är kul! det ända som kan gü fel är att du tappar lusten, men vadü, dte är bara att gü tillbaka ju :)
hej!!! visst har man haft dom drömmarna. och i högstadiet förvärkligat dom,,, höll på med teater/musikal. När sissta året blev lite mer en bara en sån överkänsla av adrenalin och nervositet, har fort farande dom drömmarna kvar och i sommar kommer kankse äntligen en anledning till att man får ett alternativt teater yrke, vilket man hoppas på.... ska göra en dokumäntar roll i en film om mobbing i sörmland...

får då besked nu i mars/april om hela manus och inspelnings plats... är det då på sin spätts att man varit nervös, haft svårt att sova mm.
men jag längtar som bara den...