Forumet - Skällsord i ett förhållande?

Skällsord i ett förhållande?

523 0 28
Hur många kallar/blir kallade för skällsord i en relation med pojkvän/flickvän.

Min kille kallar mig idiot eller mindervärdesuttryck när vi börjar bråka. Och nu har det varit så så många gånger att jag börjat må ganska dåligt över det.

Jag är långt ifrån perfekt och jag säkert massa fel i vårt förhållande som får honom att vilja säga så men jag försöker ialf själv att inte säga sånt till honom.

Ikväll försökte jag prata med honom efter att han kallat mig idiot tidigare idag. Han sa att han tyckte att jag betedde mig som en idiot så därför sa han det. Jag försökte få honom att förstå att varken vi som individer eller vår relation mår bra av att vi säger sånt till varandra men då blev han bara sur och sa jaaaaaa jaaaa.. Jag: varför blir du sur? han: för att jag orkar inte...
tystnad. sen gick han.

hur gör man för att få sin kille att fatta att han inte ska säga sånt? [sad]

Spana också in:

Lallaren från Ibiza:

Bråkar ni ofta? vad är det fär sorts saker ni bråkar om?


vi bråkar en del. men allt är nog inte bara hans fel, jag har själv rätt kort stubin och kan vara lättirriterad.

idag lagade jag mat, han blev arg för att jag hade för lite lök i maten. jag sa att jag inte ville ha i mer och att han får bestämma när han lagar. en halvtimme senare var soppan klar, då skulle vi provsmaka tillsammans. jag var öppen för ändringar men sa att jag ville vara med och bestämma. när jag tittar bort häller han i massa oregano som jag inte gillar (vilket han kanske inte visste). Då blev jag sur och gick in på toa. när jag kom ut sa han smaka ialf, jag smakade och så instinktivt att jag inte gillade (för att jag var sur) => han skitsur och börjar skrika att jag inte har någon smak och att jag är som en liten unge och att jag är en idiot.
Men kan alla sluta försöka lösa problemet genom att fly? Vafan..

majan:

Då blev jag sur och gick in på toa. när jag kom ut sa han smaka ialf, jag smakade och så instinktivt att jag inte gillade (för att jag var sur) =>


okej, testa med att chilla även om du är sur. försök lugna ner dig även om du är skitirriterad. han kanske inte tänker på det så mycket som du gör nu, så börja du med förändringarna. visa honom att du blir ledsen om han gör saker men bli inte arg eller irriterad. när du inte trappar upp kommer han så småningom känna att han gjorde ett misstag osv.

majan:

?


kan du säga till honom? [zzz]
serenity:

okej, testa med att chilla även om du är sur. försök lugna ner dig även om du är skitirriterad. han kanske inte tänker på det så mycket som du gör nu, så börja du med förändringarna.


jo, det låter klokt. känns ändå trist att man bara ska svälja gång på gång att han säger så. men antar att jag får bita i det sura äpplet.

serenity:

kan du säga till honom? [zzz]


då blir han skitsur för det har jag redan sagt massa gånger [shake]
majan:

hur gör man för att få sin kille att fatta att han inte ska säga sånt?


ennie:

Ni behöver nog vara ifrån varandra lite mer.


Förövrigt tkr jag det är hett när killar/män (mogna) är upprörda[cute] älskar att dryga tbx & säga saker som t.ex. "due idiot" han: "Nej due idiot!" jag: "du kan va!"[cute]
majan:

jo, det låter klokt. känns ändå trist att man bara ska svälja gång på gång att han säger så. men antar att jag får bita i det sura äpplet.


Du behöver inte ta skit flera gånger, utan avgör om det är någon fjantig grej (som basilika i soppan) som inte är värd att tjafsa över, tjafsa inte då. berätta för honom senare tex att du inte tycker om basilika om han häller upp till dig. du måste vara taktisk, för det hjälper inte alltid att prata med honom eller att bli arg.

majan:

då blir han skitsur för det har jag redan sagt massa gånger [shake]


viftar han bara bort det? om han gör det kan du säga att du känner att du är den enda som försöker i ert förhållande (var försiktig med att säga det dock, om det inte stämmer för att han gör andra uppoffringar eller så). du får ju visa att du blir förolämpad lixom, överdriv det om han inte verkar fatta när du är lugn.