Forumet - Skämta om ätstörningar och depression.

Skämta om ätstörningar och depression.

1540 1 41
Jag stör mig väldigt mycket på folk som går runt och skämtar om ätstörningar och depression, för det första för att det är 2 jätteallvarliga saker. Det är faktiskt inget att skämta om, och du vet aldrig vem som har det. Du kanske råkar skämta om depression till någon som är deprimerad, det får dom ju bara att må sämre. Mina kompisar skämtar jämt om det och jag tycker inte att det är kul alls, och väldigt mycket för att jag då och då är deprimerad. men ändå, det är inte kul alls.

Tycker NI att det är okej att skämta om depression och ÄS?
hejhejhej12:

Tycker NI att det är okej att skämta om depression och ÄS?


Jag kan skämta hur mycket som helst om det i vissa sammanhang, i synnerhet när jag umgås med andra "sjuka". Typ när jag har käkat 90% av en godispåse och är asmätt, varpå min syrra säger "kämpa nu gumman, du fixar det här" (låg inne för anorexia back in the days).

Däremot kan skämt om psykisk sjukdom bli jättefel när man befinner sig i grupper där alla inte känner varandra. I synnerhet när jag känner att personerna som skämtar inte har en aning om vad de pratar om. Då blir det bara nedsättande och trist.

Beror helt och hållet på situation och skämt.

Spana också in:

annoyed:

Jag kan skämta hur mycket som helst om det i vissa sammanhang, i synnerhet när jag umgås med andra "sjuka". Typ när jag har käkat 90% av en godispåse och är asmätt, varpå min syrra säger "kämpa nu gumman, du fixar det här" (låg inne för anorexia back in the days).Däremot kan skämt om psykisk sjukdom bli jättefel när man befinner sig i grupper där alla inte känner varandra. I synnerhet när jag känner att personerna som skämtar inte har en aning om vad de pratar om. Då blir det bara nedsättande och trist.


Ibland kan det kanske vara okej om man vet att den personen inte är deprimerad eller har en ätstörning, men om man inte vet kanske man ska vara försiktigt ibland kan mina kompisar säga " hahahah jag tror hon är i en depressions period, hahaha har du pms eller, varför är du så sur?" tycker inte det är okej när jag kanske verkligen är deprimerad då. Då känns det bara sämre.
För att klara av att leva med skit så känner iaf jag att det måste gå att skämta om det för att lätta upp stämningen lite ibland. Hade jag inte kunnat ha roligt åt det emellanåt hade det varit riktigt riktigt illa. Men det betyder ju inte att jag förväntar mig att andra är av samma åsikt, istället är jag dumartig.
OF 5:

För att klara av att leva med skit så känner iaf jag att det måste gå att skämta om det för att lätta upp stämningen lite ibland. Hade jag inte kunnat ha roligt åt det emellanåt hade det varit riktigt riktigt illa. Men det betyder ju inte att jag förväntar mig att andra är av samma åsikt, istället är jag dumartig.


haha okej. tycker ändå man ska vara försiktig även fast man inte vet om personen har det eller inte. Det beror ju också iof på vilket sätt man skämtar om det.
hejhejhej12:

ibland kan mina kompisar säga " hahahah jag tror hon är i en depressions period, hahaha har du pms eller, varför är du så sur?"


Jag kan förstå att du inte uppskattar det. Då verkar de ju lite som att de inte tar dig på allvar, att de märker att du är nedstämd men liksom skrattar åt det som om depression skulle vara en liten bagatell.

Om nån däremot hade dragit ett skämt i stilen "Vet ni varför psykiskt sjuka har så höga bränslekostnader? De tvångstankar!" (fast om depression dårå), hade du tagit lika illa upp tror du? Jag menar, då handlar det inte om att dina kompisar inte tar dig på allvar, utan då är det bara en vits om deprimerade i allmänhet.
annoyed:

Jag kan förstå att du inte uppskattar det. Då verkar de ju lite som att de inte tar på allvar, att de märker att du är nedstämd men liksom skrattar åt det som om depression skulle vara en liten bagatell.Om nån däremot hade dragit ett skämt i stilen "Vet ni varför psykiskt sjuka har så höga bränslekostnader? De tvångstankar!" (fast om depression dårå), hade du tagit lika illa upp tror du? Jag menar, då handlar det inte om att dina kompisar inte tar på allvar, utan då är det bara en vits om deprimerade i allmänhet.


såklart jag inte hade tagit illa upp då, jag menar om någon skulle säga till nån som hade aneroxia " hahah du har typ aneroxia, du är as smaal, haha" och sådana skämt.
Birgrrr:

hahahaha vem fan är ätstörd egentligen? såå löjligt, varför håller de ens på. de vill bara ha uppmärksamhet. typiskt tjejer.


Är du seriös? En ätstörning kan man få av jäkligt många andledningar, tex. om man blir mobbad för att man är tjock, om man är väldigt osäker i sin kropp, ens självbild förvrängs och det har absolut Inget med uppmärksamhet att göra.