Forumet - Skaffa barn eller inte?

Skaffa barn eller inte?

4713 1 80

Spana också in:


Storchen84: Barnskaffning borde avskaffas pga det finns för många pedofiler, inte av några andra anledningarIcke!

Hjärta

Eller så kan föräldrar börja uppfostra sina barn (blir så arg över hur dåliga föräldrar det finns, ingen diciplinerar sina ungar idag. Alla ungar är så bortskämda och föräldrar är så svaga att säga nej eller avstå från att ge sitt barn läsk - hur korkat får man vara?) eller använda kondom...

Jag har en dotter på snart 5 år, och att uppfostra ett barn är bland det viktigaste & meningsfulla jag någonsin gjort, är bara synd att det finns så många föräldrar ute i världen som anser annat. Så ja, jag skulle nog vilja ha en knatte till sen i framtiden. Men det får tiden utvisa hur det blir.

Överpopulation? Snälla.

Sluta konsumera utländska varor/råvaror och KÖP svenskt. När folk köper från China, Indien, då motiveras flera kapitalistiska företag att utnyttja arbetarna under slavförhållanden. Politikerna är såklart korrupta ( i generella termer)  och ger bort åkerjord till kap.företag och kompenserar invånarna med slavarbeten i fabriker. Det här är till och med värre än imperialismen. Det gör livet svårare för arbetarna och därför tvingas de skaffa många barn (adderat med hög barndödlighet) delvis för att överleva och för pension. Men det går såklart inte när den vita människan kräver iphone och ny bil.

Jag har fortfarande inte bestämt om jag vill ha barn eller inte. Dels om jag vill ha det överhuvudtaget och i så fall om det ska vara biologiska eller adopterade.

Om vi ska ha barn så kommer jag nog propsa på att adoptera, det är något jag haft i bakhuvudet sedan barnsben.

Samtidigt skulle jag jättegärna vara gravid, det verkar fint med en babykula och allt det där. Fast å andra sidan är jag rädd för förlossningen och rädd för att barnet ska ärva vår autism/min benägenhet för depression.


isola: Jag tycker att fler borde adoptera istället för att skaffa så många biologiska barn.
Ett problem med detta är väl att det är svårt att adoptera små barn inom Sverige. Kan förstå att många som vill adoptera har ett behov av att vara med "från början" och slippa att barnet har en massa bagage med sig.
Vet dock inte hur det ser ut om man vill adoptera från utlandet. Jag vill ha ett litet japanskt barn.

det har jag för avsikt att skaffa. återstår gör att hitta lämpligt genetiskt material att skapa det utifrån. mina gener är hyfsade, förutom alla ögonsjukdomar som finns, men det är en rätt liten grej i sammanhanget. men det är svårt att hitta folk med rakt igenom bra gener, det är alltid nån stor eller halvstor grej som ligger och lurar. skulle tänka efter både en och fem gånger innan jag skaffade barn med någon som har mycket cancer i släkten, men samtidigt kan ju det vara en indikation på att de lever länge, så det säger inte allt det heller. neurologiska grejer som inte är direkt funktionsnedsättande kan jag leva med, en del metabola grejer funkar väl också, men det är ju ett minus. i idealfallet så hinner gensekvensering bli så pass billigt inom de närmsta åren att jag kan göra en sådan på mig själv och tilltänkt moder, räkna ut vad det är sannolikt att ungen får, och se vad av det som inte kan behandlas med någon enkelhet. om man är villig att ta en av de värre utgångarna så är det bara att konstatera att man har hittat ett fynd. och i allra bästa fall så har tekniken gått så långt att man kan klippa och klistra bäst man vill. kan man väl redan i viss mån, visserligen, dock inte lagligt på mänskliga embryon, och vi förstår inte riktigt vår arvsmassa i sån detalj än att man kan gå in och finlira.

men när jag hittar någon som är smart, snygg, lagom lång, och som inte har så mycket genetiskt bagage, mellan 20-30, fertil och intresserad, lätt. 


isola: Jag tycker att fler borde adoptera istället för att skaffa så många biologiska barn.
var importerar man de där robotbarnen du verkar förespråka? för jag är på.

XMinGrönaLampaÄrDödX:
Ett problem med detta är väl att det är svårt att adoptera små barn inom Sverige. Kan förstå att många som vill adoptera har ett behov av att vara med "från början" och slippa att barnet har en massa bagage med sig.
Vet dock inte hur det ser ut om man vill adoptera från utlandet. Jag vill ha ett litet japanskt barn.

Ja, jag tycker att vi ska införa andra adoptionslagar än vad vi har nu.
Det är ju lite jobbigt om barnet har mycket i bagaget men klarar man inte av det så ska man inte ha barn.