Forumet - skaffa dreads? tips tack !!

skaffa dreads? tips tack !!

2966 0 70
[smile]är sugen på att skaffa dreads. nått liknande som bilderna nedan. dock har hon på första bilen väldigt mkt utväxt. men iaf, lite lekfulla som smalnar av i topparna, och det gör inget om inte precis allt hår är med i dom. jag vill inte använda vax när jag gör dom så det riskerar att börja mögla, visst har jag rätt?

så, nu vill jag veta att om dreadlocks. ni som har eller haft, tvättar ni dom, hur i så fall? hon på första bilden tvättar inte sina. vad bör man tänka på osv?

borde jag våga? vad tkr ni om dreads på tjejer?


Image

Image

såhär ser mitt hår ut nu. tror ni det skulle passa? hur mkt kortare tror ni det blir med dreads?
Image

Spana också in:

eeeema:

okej, vanligt? finns det inte riskt att det hamnar i dom och sitter kvar så det förstör håret? tvätter du dreadsen noga, eller fokuserar du på hårbotten?


Har använt lite allt möjligt, men aldrig vanligt schampo. Använder just nu en hård tvål från Dread Fusion. Den är dryg och skummar mycket. Gillar dock Knotty Boy mer, men det är dyrare.

eeeema:

finns det inte riskt att det hamnar i dom och sitter kvar så det förstör håret?


Håret blir ju inte förstört för att det sitter lite schampo i, men det känns kanske lite ofräscht att ha rester kvar. Det gäller bara att skölja ur det ordentligt. Har aldrig upplevt att mitt hår känts kladdigt eller som att det är rester kvar.

eeeema:

tvätter du dreadsen noga, eller fokuserar du på hårbotten?


Vanligtvis schamponerar jag bara hårbotten, då det är den som det behövs mest i. Det rinner ju ner schampo på resten av håret och jag sköljer ju igenom det ordentligt också. Vid behov schamponerar jag igenom hela håret riktigt ordentligt, t.ex. om jag har svettats väldigt mycket eller varit ute och grillat så att hela håret luktar rök.
eeeema:

men du, vart kan man köpa speciellt schampoo? går säkert att googla fram, men äsch, jag frågar ändå.


Det brukar finnas frisörer som säljer sådant i de flesta stora städer. Annars är det rätt enkelt att hitta på Internet. Jag har beställt en del från http://dreadstuff.com/.

eeeema:

undra om jag ska våga mig på att skaffa dreads.. ?


Om du inte använder vax är det rätt enkelt att kamma ur dem när de är nygjorda. Då har de inte hunnit dreada ihop sig på riktigt utan är bara tovigt hår. Så om du ångrar dig går det ju att ordna. Rekommenderar egentligen att köra på naturliga, mycket charmigare samt enklare att ta hand om! Tar dock sin lilla tid.
Capture:

Om du inte använder vax är det rätt enkelt att kamma ur dem när de är nygjorda. Då har de inte hunnit dreada ihop sig på riktigt utan är bara tovigt hår. Så om du ångrar dig går det ju att ordna.


okej, va bra. jag tänker inte göra mina med vax. hur gjorde du dina? med vax? hemma, elelr frisör?Capture:

. Rekommenderar egentligen att köra på naturliga, mycket charmigare samt enklare att ta hand om! Tar dock sin lilla tid.


okej, med naturliga menar du då när man inte gör nånting utan låter håret vara tills det blir så naturligt? efter jätte lång tid. eller menar du bara att man inte använder vax eller nått annat (om det finns nått annat, har ingen koll)?
eeeema:

okej, va bra. jag tänker inte göra mina med vax. hur gjorde du dina? med vax? hemma, elelr frisör?


Mina är lite halvnaturliga. Jag gjorde först på en salong genom tupering och virkning. Trivdes inte alls med dem så jag kammade ut dem efter någon månad. Hade efter det fortfarande lite småtovor kvar, och har efter det bara låtit håret vara utan att fixa det något. Har gått fyra år sedan jag kammade ut dem nu, och har inte fixat dem något efter det. Så vill påstå att mina nuvarande är rätt naturliga.

eeeema:

okej, med naturliga menar du då när man inte gör nånting utan låter håret vara tills det blir så naturligt?


Ja. Inte kamma håret och börja använda ett dreadsschampo.
Capture:

Så vill påstå att mina nuvarande är rätt naturliga.


okej, låter bra det där [smile] tänker inte göra hos frisör. ber någon hjälpa mig istället. jag vet hur man gör dreads på det sättet jag vill ha dom (hoppas jag, haha!), så jag kan nog göra rätt mkt själv. men kommer ta grymt lång tid, så lär nog någon vän hur man gör också. om jag nu ska våga göra några alls. men lutar åt det!
eeeema:

ber någon hjälpa mig istället. jag vet hur man gör dreads på det sättet jag vill ha dom (hoppas jag, haha!), så jag kan nog göra rätt mkt själv. men kommer ta grymt lång tid, så lär nog någon vän hur man gör också. om jag nu ska våga göra några alls. men lutar åt det!


Låter som en bra lösning. Det är galet dyrt att göra hos frisör. Du behöver definitivt hjälp - du kommer att vara helt slut i armarna redan efter första dreaden. Lycka till!
Capture:

Låter som en bra lösning. Det är galet dyrt att göra hos frisör. Du behöver definitivt hjälp - du kommer att vara helt slut i armarna redan efter första dreaden. Lycka till!


ja. jo, jag vet. det tar sjukt lång tid! hade lite löshår hemma som jag tog en bit av och gjorde en dreadlock. det blir bra, men som sagt. tar lång tid!

men i så fall ska jag fixa hem schampoo innan jag grejar med håret. känns säkrast [smile]
eeeema:

hur gjorde du dina?


Frisör tuperade och trasslade till dem. Skulle aldrig ha i vax eller annat.

eeeema:

jag vet hur man gör dreads på det sättet jag vill ha dom


Helt säker?
När jag var på frissan var det flera som höll på och de gjorde nästan lika dant - men det blev ändå skillnader i dreadsen. Vissa blev väldigt bubbliga och knotiga.

Capture:

Har använt lite allt möjligt


Har du använt Reporia? Eller annan tvål med tjära? Reporia kostar bara 19 spänn och ska vara väldigt bra för lite allt möjligt eftersom det innehåller tjära.
Image

eeeema:

men tänk om det blir fult. så blir jag typ forever alone med korvar på huvudet!! haha


Ingen risk. Men du kan ju börja med en - och du kan ju göra så att den inte börjar precis vid hårbotten. Om du inte gillar den sedan så är det bara att klippa bort. [y]