Forumet - Skaffa hund

Skaffa hund

223 0 32
jag går i tankarna på att skaffa mig en hund..
det blir min första då, bara haft katter förut, e det nån som har nå tips på vilka raser som e bra att börja med o som e lugna o fina med barn o kanske katter o andra hundar o så?? lätt lärda o kanske kan klara sig några timmar själva ibland o så?

Spana också in:

stekakorven:

hur e rottisar då?


En rottweiler behöver mycket stimulans, både mental och fysisk. Flera timmar per dag. Den är i första hand en brukshund, inte en sällskapshund.
Uppfostrar man hunden fel, miljötränar för lite eller på annats sätt inte tillgodoser hudens behov så är det lätt att hunden blir nervös och osäker och alltså aggressiv.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


stekakorven:

alla har ju golden ju :P det är lite tråkigt :D


Alltså, du ska skaffa en hund som passar din livsstil och dina behov, inte en som är "cool", "annorlunda" eller "fin".

Varje ras har sina egna behov och du ska inte ta tex en brukshund och gå en promenad om dagen med den och sen låta den ligga i en lägenhet. Det kommer inte att fungera och hunden kommer att bli en "problemhund".
Jag tycker inte att man riktigt kan säga att man ska köpa en golden som första hund. Jag känner folk som inte kan hantera sin golden så den vuxit upp och blivit lugn. Man ska ha fasta regler och inte ge efter. Det gäller alla hundar.. Golden som Amstaff. Sen är golden rätt stor också..

Men visst finns det vissa hundar som är mer lena i huvudet än andra, personligen tycker jag bara att golden är en jäkligt tråkig och opersonlig ras. Men det är kanske bara jag?

Det finns många fina raser man kan välja som förstahund. Bara du läser på om rasen du känner passar i storlek sinne och pälsvård bäst för dig så kör på det! Bara för att vi säger.. en Golden eller en Cavalier king charles spaniel** sägs vara nybörjarhundar så kanske dom inte alls passar dig.

Tänk också på att inte ta svåra hundar som har mer krut och envishet i sig, tex terrierhundar. Dom kan vara väldigt envisa och kanske inte passar just dig. Känn efter vad du vill ha och läs läs läs om rasen! :D Sen har ju alltid hundar olika personligheter, det är värt att tänka på.

Lycka till i ditt hundsökande! :D
Hell_man:

Golden retrievers är otroligt lugna osv[party]


Capture:

Ja, tänkte också föreslå Golden. Funkar bra i familjer, är lugna, snälla och inte svåra att uppfostra.


NEJ! Retrievers är arbetande JAKThundar. De är framavlade för fågeljakt, inte för att ligga hemma och vara söta familjehundar.


stekakorven:

hur e rottisar då? dom e ju fina o så iaf


Den är fin? Saådant tänker man inte på i första hand när man vill skaffa hund. En rottweiler är en otroligt aktiv brukshund som kräver mycket av sin ägare, både fysiskt och mentalt. Det är absolut ingen nybörjarhund.

Det du ska fråga sig själv är först och främst:
1. Vad ska jag ha hunden till?
2. Varför vill jag ha hund?
3. Vilken ras passar min livsstil
4. Har jag tid att aktivera hunden

1. Är hunden till för att bara ligga hemma hela dagarna? Ska du tävla? Vill du ställa ut hunden? Ha med den ut i skogen?

2. Vill du ha hund för att det känns roligt, för att andra har hun eller för att du vill ha en bästa vän?

3. Här har hundklubbarna mycket bra information. Sök på nätet!

4. Har du inte det bör du inte skaffa en hund.

Alltså, vet du inte vad du ska ha hunden till eller vilken ras du ska ha, så får du fundera lite till. Vill du ha en hund som alltid ligger still, är söt och snäll så får du skaffa en katt =P
Hell_man:

Ja dom är avlade för jakt, men det var många herrans år sedan man jagade med retrievers, dom lämpar sig numera skitbra som soffnötarhundar! Gulliga och sjukt snälla!


Nej, många jagar fortfarande med retriever. Och ja, de är bra sällskap, men det är stora hundar och de behöver fortfarande aktivering. Jakten sitter kvar i generna.
misfits:

Nej, många jagar fortfarande med retriever. Och ja, de är bra sällskap, men det är stora hundar och de behöver fortfarande aktivering. Jakten sitter kvar i genern


möjligt att det finns ett fåtal fall av hetsiga retrievers, men själv hhar jag aldrig träffat på någon hundras som är så lugn och snäll
Hell_man:

det var många herrans år sedan man jagade med retrievers


Inte en chans! De används aktivt och mycket inom apportering, sök o spår inom jakt. Huvudsakligen på fågel och rådjur, har träffat några här o där som även kör dom på vildsvin.
Utmärkta även då de flesta retrievers gillar vatten vilket inte alla jaktraser gör.