Floppsen:
Men har inte haft behov av att köpa ofärdig mat
orka att inte laga mat på en månad. då ska man fan vara på ett ställe med extraordinärt billig utemat och extraordinärt dåliga matlagningsmöjligheter.
Floppsen:
Varför skulle jag ha färdiga mackor i skafferiet?
meh, om det inte är färdiga mackor säger man ju bröd kan förstå om du har bröd i skafferiet. hade nog varit smartare gjort av dig att lägga det i frysen innan du åkte
Leijonsparf:
orka att inte laga mat på en månad. då ska man fan vara på ett ställe med extraordinärt billig utemat och extraordinärt dåliga matlagningsmöjligheter.
Eller bo hos folk som lagar mat åt en och bo nära pizzerior
enhimmelskdrog:
meh, om det inte är färdiga mackor säger man ju bröd kan förstå om du har bröd i skafferiet. hade nog varit smartare gjort av dig att lägga det i frysen innan du åkte
Mackor heter det ju Bröd låter så omodernt
Jo tänkte lägga in i frysen, tänkte lägga massa grejjer i frysen! Men försov mig å fick rusa till tåget så det står säker mängder med saker i kylen och möglar med Glömde även tömma soporna
Jag har en känsla av att du kommer att håna vårt skafferi, men okej.
Tre av hyllorna används till förvaring av diverse formar och sådant, orkar inte ta kort på dem, de tre resterade innehåller:
översta hyllan - årets skörd av choklad som folk gett i julklapp. Godis som Tobbish vän köpte åt oss i USA, chips som aldrig blev uppätna av Gugge och Filipsa, chokladsås och sugrör.
Hylla två, bakgrejer. Allt man kan behöva.
Hylla tre, pasta och ris. Frön.
Floppsen:
Glömde även tömma soporna
ser för stökigt ut.
enhimmelskdrog:
Nu när jag tänker efter, längtar jag inte hem längre
Finns gasmasker på ÖB?
Floppsen:
Finns gasmasker på ÖB?
hmmmmmm tror inte det va 🙁
enhimmelskdrog:
hmmmmmm tror inte det va 🙁
Floppsen:
Eller bo hos folk som lagar mat åt en och bo nära pizzerior
det är också en lösning, men folk har väldigt sällan bra skafferier, så då är ändå lösningen att köpa på sig lite grejer åt dem. tredubblade säkert bandmedlems skafferi när jag var hemma hos honom några dagar under veckan.
Nintendo:
översta hyllan - årets skörd av choklad som folk gett i julklapp
påminner mig om att vi behöver ett förråd av choklad. men den tar alltid slut för jävla snabbt alldeles oavsett.
Nintendo:
Hylla två, bakgrejer. Allt man kan behöva.
inget mjöl
Nintendo:
Hylla tre, pasta och ris. Frön.
rätt rimligt ändå. om än för lite av allt. men man klarar sig ju på det i kris någon vecka, kanske.
Floppsen:
det finns ibland, men oftast med dåliga filter från 70-talet. men ebay och dylikt är en hit, satsa på den där israeliska modellen vars namn jag glömt som finns i överflöd nu. en bättre lösning är dock att ha koll på sitt jävla skafferi, då man fortfarande känner lukt genom gasmasker
Leijonsparf:
inget mjöl
Jo, det står bara lite bakom. Närproducerat och stenmalet vetemjöl, man ser lite av den bruna påsen bakom kakaon. Det ska finnas ett paket vanligt där bakom också.
Leijonsparf:
rätt rimligt ändå. om än för lite av allt. men man klarar sig ju på det i kris någon vecka, kanske.
Mjo, vi brukar ha mer pasta. Har inte orkat gå till ICA på länge dock, så förrådet börjar tära. Jag saknar också krossade tomater, de har tagit slut.
Leijonsparf:
påminner mig om att vi behöver ett förråd av choklad. men den tar alltid slut för jävla snabbt alldeles oavsett.
Ja, det är det som är problemet
Från topp till botten, vänster till höger:
Hylla 1: Brödsirap, honung, ättiksprit, soya, saft, matolja, olivoljax2.
Hylla 2: Pulversåser av div. slag. Pulverpotatis, nyponsoppa, snabbkaffe, oboy, kakao, rågkross, maizenamjöl.
Hylla 3: Krossade linfrön, majskolvar, majs, chili con carne, rostad lök, bakpulver, florsocker, nyponsoppa (igen), ströbröd, jäst.
Hylla 4: Fiberhavregryn, rågsikt, grovt rågmjöl, vetemjöl "special", strösocker, vetemjöl. I glasbehållarna är det vetemjöl socker och grahamsmjöl.
Hylla 5: Fullkornsmakaroner, fusili, fullkornsspaghetti, mer spaghetti, ris, digestivekex och lasangeplattor.
Hylla 6: Bröd (i lådan), hårdbröd, flingor.
Hylla 7: Kattmat.
Nintendo:
Jo, det står bara lite bakom. Närproducerat och stenmalet vetemjöl, man ser lite av den bruna påsen bakom kakaon. Det ska finnas ett paket vanligt där bakom också.
det är ju en början. noterade inte. en dålig grej är att mjöl är rätt mycket av en färskvara ändå, så man bör inte bunkra helt överdrivna mängder av det. det drabbar visserligen smaken snarare än användbarheten, det kan ju fortfarande användas efter ett år. men, ja. det smakar ju inte på topp.
har övervägt att skaffa en vetekvarn i vevmodell, men det känns lite overkill, och att bunkra vete känns lite väl mycket galen survivalist. kanske.
Nintendo:
Mjo, vi brukar ha mer pasta. Har inte orkat gå till ICA på länge dock, så förrådet börjar tära. Jag saknar också krossade tomater, de har tagit slut.
då är det bara att bunkra upp, beroende på vilken typ av pasta som används mest så går det ibland att få plats med rätt jävla mycket på rätt liten yta. förutsatt att hyllorna håller. spaghetti innehåller ju knappt luft, värre med tagliatelle och dylikt som är nästan bara luft. sen beror det rätt mycket på förpackningar och dylikt också.
och, krossad tomat är ju skitenkelt att bunkra. köp två flak, av samma modell som de vi köper, och köp ett till när det första tar slut. då har man en rejäl buffer sen.
Åtta:
Hylla 1: Brödsirap, honung, ättiksprit, soya, saft, matolja, olivoljax2.
lite märkliga proportioner på oljan där, olivolja är ju inget vidare att steka och grejer i, och "matolja" (har drabbats lite av fästmös hat mot matolja, vi använder rapsolja) har ni inte så mycket av. men, olja gör man ändå inte av med så enorma mängder av. notera dock att olja blir dåligt snabbare om det utsätts för ljus, så olja som man inte omsätter så snabbt bör man köpa i mörka flaskor.
Leijonsparf:
olivolja är ju inget vidare att steka och grejer i
Fungerar finfint till marinader, att ha till klyftpotatis och andra ugnsstekta grejer. Gör detta ganska ofta.
Leijonsparf:
olja som man inte omsätter så snabbt bör man köpa i mörka flaskor.
Vi använder olja förhållandevis ofta. Har aldrig varit med om att olja hunnit bli dåligt någon gång.