Forumet - Skalfasader och estetisk tandvård?

Skalfasader och estetisk tandvård?

2350 1 18
Är det någon här som fått skalfasader eller gjort andra operationer förutom bara blekning för att bättra på tandraden?

Jag funderar nämligen på att bättra på leendet lite som en slags födelsedagspresent åt mig själv, ty jag hatar verkligen mina tänder, de är små och jag har naturligt gul emalj, dessutom har jag lite gluggar här och där.

Å andra sidan har jag hört att man måste slipa ner tänderna till emaljen och sedan vänta på fasaderna i upp till tre veckor, betyder det då att jag ska gå runt med huggtänder i tre veckor innan jag kan le som en normal människa? [sad]

Spana också in:

Emaljen är det absolut viktigaste vi har på våra tänder, därför att kroppen suger på att göra nytt. Emalj är det hårdaste vi har i kroppen, och vi vill därför undvika skada i så stor mängd som möjligt. Jag skulle möjligen kunna tänka mig att de vill slipa bort beläggningar och sånt, men emaljen slipar de garanterat inte bort.
Åtta:

Jag skulle möjligen kunna tänka mig att de vill slipa bort beläggningar och sånt, men emaljen slipar de garanterat inte bort.


:

Det första som sker är att emaljen på de tänder som skall få porslinsfasader slipas ned motsvarande tjockleken på skalfasaderna (0,3-1 mm). Därefter tas ett avtryck av de tänder som skall få fasader så att dessa kan beställas från tillverkaren vilket tar ca 1-3 veckor.


Så stod det på hemsidan jag läste på i alla fall.