Forumet - Skall kvinnor som studerar IT få studieskulderna avskrivna?

Skall kvinnor som studerar IT få studieskulderna avskrivna?

2484 1 19
Alpha-animation-2-oändlig.gif


"Nästan hälften av de svenska it-utbildningarna har mindre än 15 procent kvinnliga studenter. På många av utbildningarna är andelen kvinnor bara några få procent.

För att ändra på det föreslår den regeringstillsatta Digitaliseringskommissionen att kvinnor som söker sig till dessa utbildningar helt ska slippa studielån. När de har tagit sin examen ska lånet helt avskrivas. Dessutom ska bidragsdelen ”nollställas” så att personen får möjlighet att gå en helt ny utbildning om hon skulle ångra sig.

– Det här ska ge tjejerna en möjlighet att testa utbildningen utan att ta risken. De ska i efterhand kunna påbörja en ny utbildning och göra en karriärväxling, säger Jan Gulliksen, ordförande i Digitaliseringskommissionen." - DN

http://www.dn.se/ekonomi/forslag-kvinnor-far-lasa-it-utan-lan/

Veckans Poll drivs inte av Ungdomar.se. Veckans Poll ansvarar inte för felaktig information i text. Veckans Poll äger heller inte rättigheter till allt material som postas.

Tveka inte, skicka gärna feedback som ämnesförslag eller konstruktiv kritik till oss via PM eller e-post: [email protected]

Spana också in:

Fuck no! En kvinna ska inte få rättigheter för att hon brytter normen och vise versa! Tvinga inte fram än fucking köns förändring och sluta erbjuda förmåner till folk som vill byta tränden för att göra något så oviktigt som att introducera kvinnor till IT. Det är bättre att lämna IT till folk som faktiskt gillar IT och att skita I hur många kvinnor kontra män som jobbar/pluggar inom IT.