Forumet - Skall på förhör, vad händer?

Skall på förhör, vad händer?

1064 0 18
Herregud! detta var jag inte alls beredd på!
Om ni läser dethär så behöver jag inte dra det pånytt.
Anyways, vad kommer de att göra eller fråga på förhöret?
Jag blir alltid otroligt nervös vid hemska tillfällen å de kommer att tro att jag ljuger när jag blir sådär äckligt röd i ansiktet och osäker.
snälla, säg att ett förhör inte är något hemskt?!
Och hur länge tar det ungefär.
är otroligt nervös, därav denna fjanttiga tråd.

Spana också in:

prosit:

Vad frågar dom?
Är dom arga?
Hur länge tar det?
Får dom en att börja gråta?
Är dom snälla?


Nej, de är aldrig arga utan rätt neutrala. De frågar en massa frågor, även frågor som kan tyckas helt irrelevanta.
Sen får man ju tänka på att dessa människor träffar folk varje dag som antagligen begått tusen gånger värre brott än vad du har gjort, så ta det lugnt. Det kommer att gå bra. [smile]
De kommer att vara neutrala och proffsiga. Som någon skrev tidigare så har det säkert träffat 4-5 personer just den dagen du ska dit och de gör bara sitt jobb. Du är en i mängden för dem och de kommer inte försöka "knäcka" dig. Det är inte som på film. De vill veta exakt vad som hänt och det bästa du kan göra är att säga precis som det är/var.

Det här känns superjobbigt just nu, men om 15 år kommer du berätta om det här för dina barn för att få dem att förstå vidden av vilken konsekvenser en så "liten" sak som snatteri kan få.

Du gjorde något dumt, du ångrar dig. Nu måste du bara vara vuxen och hantera detta. Huvudsaken är att du pratar med din familj så att de förstår hur mycket du ångrar dig och hur dum du känner dig på grund av allt detta så att de står på din sida igen. Polisen gör bara vad som krävs av dem och de ser inte ner på dig, de är förmodligen mer oroliga och undrar vad som gått snett för att du ska hamna hos dem. Ta bara tio djupa andetag och tänk på att allt det här kommer att gå över. Allt kommer att bli bra. Man måste ju vara ung och dum för att bli gammal och vis. Du klarar det här! :)
isola:

Varit på några, det var inte så farligt.


isola:

Sen får man ju tänka på att dessa människor träffar folk varje dag som antagligen begått tusen gånger värre brott än vad du har gjort, så ta det lugnt.


!! håller med näbbgäddan
prosit:

Är dom arga?


Nej, .Till mej sa p att det inte är deras sak att lägga värderingar i det utan bara utreda händelseförloppet.
been there, done that. verkligen. och jag var precis som du, helt förstörd. läste den andra tråden om vad du hade gjort och jag gjorde typ samma sak i vintras. helt fruktansvärt och totalt idiotiskt.

men förhöret var helt ok. de kommer be dig att berätta allt som hände, och om du kan, hur du tänkte. för mig var det dock jobbigt, gråtande föräldrar får mig att känna mig värdelös. [n]

men du överlever, det går fort och själv slapp jag böta, fick åtalsunderlåtelse... lycka till [smile]
prosit:

Vad är det? Men måste du inte betala de sakerna som du snott?
Men jag vet inte ens vad jag tänkte så hur skall jag kunna förklara det för dem? [shake]


Det är när man erkänner att man gjort det men man slipper böta och blir inte dömd för det. Då finns man dessutom bara med i brottsregistret i 3 år istället för 5 :) Man kan också få typ strafföreläggande (?) då man måste betala men det går inte till domstol. Dock finns man i registret i 5 år tror jag..

Jag visste inte heller varför. Försök bara svara så gott du kan och överdriv inte, dom märker om du ångrar dig och eftersom det är första brottet för dig får du nog också åtalsunderlåtelse [smile]
prosit:

Vad frågar dom?


Om du erkänner dig skyldig till åtalspunkten.

prosit:

Är dom arga?


Nej.

prosit:

Hur länge tar det?


Beror på om du erkänner eller inte, vid erkännande ~30 min.

prosit:

Får dom en att börja gråta?


Beror på hur känslig du är men verkar otroligt.

prosit:

Är dom snälla?


På sitt jobb, nej. Inte direkt elaka heller