Forumet - Skam

Skam

2334 0 17
Vilket tycker du är jobbigast; att skämmas över dig själv (eller något du gjort) eller skämmas över någon annan (eller ngt den gjort)? Menar då att den andra personen är t.ex. en vän, familjemedlem eller släkting som du står nära.

Vem är jobbigast att känna skam för?

Senast ändrad 13 Jun 2014, 08:26 av André Vifot Haas

Spana också in:

gammalumare: Trodde alla tyckte det var lite obehagligt att behöva visa sig med någon som verkligen inte har ett bra rykte, blir ju lite som att folk tycker att man själv är pinsam... Nästan värre, egentligen, tråkigt nog.
folk påstår det, men jag känner verkligen inte likadant. jag känner inte ansvar för andras handlingar. känner människor som har jättesvårt dels för att se andra skämma ut sig, och dels för att göra sådant de tror kommer skämma ut andra. tycker det hela är jättekonstigt.

durga: folk påstår det, men jag känner verkligen inte likadant. jag känner inte ansvar för andras handlingar. känner människor som har jättesvårt dels för att se andra skämma ut sig, och dels för att göra sådant de tror kommer skämma ut andra. tycker det hela är jättekonstigt.
Förstår, tänker du likadant om dina (framtida, eventuella) barn? Alltså någon som du faktiskt ansvarar för, på sätt och vis
durga: räknas det om man upptäcker att någon är en idiot och denne gör sig till åtlöje genom att inte känna till det? det är nog det närmaste jag kan tänka mig.
Aa, räknas oavsett vad den andra känner
gammalumare: Förstår, tänker du likadant om dina (framtida, eventuella) barn? Alltså någon som du faktiskt ansvarar för, på sätt och vis
jag började faktiskt tänka på samma sak när jag läste tråden första gången. jag gissar att det skulle kunna bli annorlunda med mina egna barn, men kan inte riktigt förutsäga något. det känns dock mer troligt att jag bara kommer att skratta åt dem. är inte särskilt pjoskig.