Forumet - Skandinavisk valutaunion

Skandinavisk valutaunion

729 0 29
Skandinavien [Norge, Sverige, Danmark] hadde från slutet av 1800-talet tills 1924 en valutaunion.

Efter 1924 har alla tre länder behållt kronan/kronen som valuta. So far. Eftersom Sverige och Danmark är EU-länder har de möjlighet till att skaffa euron. Danmark är inte skyldig att byta, medans Sverige är.

Skulle det vara en bra idè att åter skaffa en gemensam krona i Skandinavien i stället för att gå över till Euron? Island har redan nu diskuterat om de skall gå över till den norska kronan pga ekononi läget i landet.

Soo.. What do you think?

Spana också in:

God Konsument:

Natomedlemmar, Amerikanska Imperiets personliga bitch, mer högervridet ekonomiskt system, osv.


Aa, deras Natomedlemskap har VERKLIGEN med kapitalism att göra. Högervridet ekonomiskt system, kan du UTVECKLA DET? Amerikas personliga bitch, UTVECKLA DET? Vet du vilka som sitter i den norska regeringen?

Låt mig gissa varför du tror att de är kapitalistiska. Jo! För att det är ett sjukt rikt land med massor utav olja.[zzz].
Sverige kommer gå med i någon annan större valuta när kronar går under. Alla valutor kommer krascha och då gäller det att man förberett sig genom att köpa guld och silver [bigsmile] Har köpt krugerrands på www.tavex.se och silver eagles på www.libertysilver.se

Frågan är bara vilket som är bäst av guld och silver och var man skall förvara det? Några tips?