Forumet - Skångtext

Skångtext

800 1 6

Spana också in:

Skriv INTE om schizofreni, mentala sjukdomar, självmord osv. om du inte vet vad det egentligen är. Det finns bara få bra låtar om de här ämnena för folk vet inte vad de säger och tror att de kan säga vad de vill om psykisk ohälsa för att upplivas som "dark". Har sett för många människor påstå att de har någon mental sjukdom bara för de har lyssnat på en dark låt om det och de har tyckt att det var så originellt och mysteriöst att "ha schizofreni" eller att "vara bipolär".
Schizophrenic av Kwoon är en bra låt om schizofreni (Asså alla deras låtar är väldigt bra!) och det är den enda som är bra och som jag känner. Jag har en kompis med schizofreni som uppskattar också den här låten. Annars alla låtar som får psykisk ohälsa att upplevas som "dark" och "originellt"... just, no.
Jag skriver dikter. Då tränar man i alla fall på styckeindelning. Och korta meningar till bilder jag tagit för jag tappar tråden när jag skriver en hel text. Sen kan man fråga om det ska va tydligt eller om man får fantisera mycket. År efter år då hittar jag en text jag skrivit och börjar på den igen med ny inspiration eller så kan jag mina gamla utantill och plötsligt börjat skriva på dem. Jag gjorde ett fotoalbum med dikter och sånger som skolprojekt och det var svårt att para ihop bilder med text när man hade fler att välja. Fundera på känslan och färger, handlar det om dig eller andra.