Forumet - Skapande av fred och säkerhet

Skapande av fred och säkerhet

217 0 36
Jag är övertygad om att du håller med om att vi alla, vilken religion vi än tillhör, är synnerligen intresserade av att få världsfred (eller: av olika sätt att skydda våra barn mot dåligt inflytande; eller: av att ha grannar som verkligen visar kärlek till varandra; eller: av att ha goda relationer till andra människor, och detta kan utgöra en utmaning då alla känner sig pressade)."

Så vem kan åstadkomma detta?

Inte nu komma med vilka som inte kan, utan de som kan

Är detta vad Gud menade.jpg

Spana också in:

Tja, EU verkar ju vara ett ganska framgångsrikt projekt på den fronten. Att utrota fattigdom, låg utbildningsnivå samt religiös fanatism är tydligen ett mycket bra recept.

Att tro på gud är bra, att tro bokstavligen på formuleringar skrivna i en bok av en människa är mycket farligt. Speciellt när det tolkats och översatts fel mellan olika språk flera ggr genom historien.
DeathOrGlory:

Ragnarök och den slutgiltiga striden.


2 Petrus 3:7
" Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas."


Uppenbarelseboken 11:18
”Men nationerna blev vreda , och din egen vrede kom, och den fastställda tiden, då de döda skall bli dömda och då du skall ge lönen åt dina slavar profeterna och åt de heliga och åt dem som fruktar ditt namn, de små och de stora, och störta dem i fördärvet som fördärvar * jorden.” genomfördärvar. Jmf Upp 21:3 - 5
* Ordagrant ständigt
Erik112:

2 Petrus 3:7
" Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas."


Völvans spådom, vers 46

"Mims söner resa sig, makternas öde
tänds vid det gamla Gjallarhornet;
högt blåser Heimdall, hornet i vädret,
Odin mäler till Mims huvud.

Nu skälver Yggdrasils ask där den står,
fornträdet jämrar, jätten kommer lös;
alla rädas som äro på Hel-väg,
förrn det blir slukat av Surts frände."