Forumet - Skilda föräldrar, vill flytta till min far.

Skilda föräldrar, vill flytta till min far.

384 0 4
Hej, jag är en trettonårig pojke med skilda föräldrar sen ett och ett halvt år tillbaka. Jag har under hela mitt liv ogillat min mamma, troligen för att hon har stött bort mina halvbröder och förstörde deras uppväxt. De starkaste minnen jag har av henne är från årskurs 1 och årskurs 2 då vi började med matematik.

Hon skrek nästan alltid på mig när jag hade svårt att förstå tal, det slutade ofta med att jag började gråta. Då skrek hon mer för att jag grät, det tycker jag är en jävligt konstig metod att uppfostra någon.

Iaf så har allt detta resulterat i att jag vill bo permanent hos min pappa, just nu så bor jag varannan vecka hos min mamma. Jag undrar vad jag har för rättigheter som minderårig, är det mitt val om jag vill bo hos min pappa eller kan min mamma tvinga mig att bo hos henne även fast jag vantrivs?


PS. Förlåt om tråden sitter i fel kategori, då jag inte hittade en mer passande kategori.

Spana också in:

ångest:

är det mitt val om jag vill bo hos min pappa eller kan min mamma tvinga mig att bo hos henne även fast jag vantrivs?


Som Buddah sa i en kommentar ovan så har man rätt att bestämma det själv när man är 12+, så du kan alltså prata med kuratorn på skolan om detta, eller kontakta socialtjänsten direkt.

Det vore bra om du kunde prata med någon annan vuxen du litar på om detta. ;)