Forumet - Skillnad mellan alkohol?

Skillnad mellan alkohol?

1549 0 11

Det skojas runt mycket med att man får olika fyllor av olika alkoholhaltiga drycker

Att ruset av x antal vodka shots är annorlunda ruset av x antal tequila shots, stämmer det? eller handlar det bara om att man lyckas slänga i sig mer då man tycker om smaken av den ena

(förutsatt att alkoholmängden är densamma)

det är väl som raggaren säger egentligen, det där med upplevelsen. starksprit slår ju snabbare och hårdare än om du drar i dig några öl. sen har väl jag upplevt en smärre huvudvärk om min fylla bestått av endast rödvin, eller att jag känner mig dåsigare av ölfyllor (antagligen för att de dricks över tid, i alla fall för min del, och att det är därför som jag upplever de tidiga alkoholeffekterna starkare)

Spana också in:

Ju högre promillehalt desto roligare blir du förstås (tills du spårar ut) men har också hört att du kan undvika att bli bakfull om du dricker en och samma alkoholsort under en hel kväll, vet dock inte hur det fungerar med starksprit på det planet.

Som förra helgen, drack sex stora stark och visst, blev full men blev aldrig bakis på det. Förra året, fyra glas rött, blev också lite full på det och blev bakis dagen efter. Just rött verkar ha den tendensen, första tanken som slår mig är att vin ändå är torrare än öl. Men kan va fel, och kan vara indivduellt. Alltid massa faktorer som spelar in.

ingen påverkan på bakfylla. påverkan på fylla kan jag inte direkt tänka mig som så egentligen, men dricker man inte bara vodka är det ju annat än etanol i spriten också, och hur mycket vatten du automatiskt får i dig påverkar ju också. sen olika mängder socker och dylikt. att däremot få olika sorts fyllor på olika sorters sprit beror däremot till 100% på betingning, associationer och andra sociala faktorer, och förmodligen även en del på konfirmeringsbias.