Forumet - Skillnad mellan 18 och 20 år

Skillnad mellan 18 och 20 år

1318 0 39
Okej tja jag undrar vad är skillnaden mellan18 år oc h 20 år?. När man är 18  eller när man har fyllt 18 får man typ göra vad man vill typ göra en tatuering köpa typ vad man vill? Och när man är 20 då är man väl en vuxen man är det gött? men ni som vet lite mera om skillnaden mellan 18 och 20 kan väl skriva  vad som är skillnaderna mellan dem två åldrarna vilken ålder är mest nice?  Jag har hört från en kompis att 18 år är en omogen ålder stämmer det?

S3ON:
Nej, verkligen inte. Det finns stora begränsningar. 


S3ON:
Det stämmer inte. För det första är mognad är ett riktigt svårdefinierat begrepp. För det andra är människor olika. Alla 18-åringar resonerar/tänker/handlar/beter sig inte likadant.  
Men när man är 18 då är man ju myndig? Får man börja tatuera sig då o göra dem sakerna man vill göra utan att ha en föräldrar tillstånd ?

Spana också in:


Gifted: Det ar ingen storre skillnad, men vid 18 kan du ha kreditkort, huslan, bli domd som vuxen, gifta dig, etc. 20 ar val aldern som kravs for att handla pa systemet, men det ar val det enda...
Så när man är 18 då kan inte föräldrar säga något för då gör man som man själv vill? O har lite mera ansvar över sig själv?

trevlig-snubbe: 18år myndig, man får göra massa saker. Du är vid detta lag lite mindre mogen (åldersmässigt).

20år, du får köpa alkohol på systemet. Du är vid detta lag lite mer mogen (åldersmässigt).

Sen man man fråga sig, hur många ungdomar brukar vara mogna vid 19års ålder? (för att 19 är mellan 18-20).
Aha så man brukar göra dumma saker då eller?;)

Danne_cars: Så när man är 18 då kan inte föräldrar säga något för då gör man som man själv vill? O har lite mera ansvar över sig själv?
Precis, du är i lagens ögon vuxen, och kan gå emot vad föräldrarna säger. De kan samtidigt bestämma sig för att inte försörja dig längre, så länge du inte går i skolan:

Föräldrarnas underhållsskyldighet upphör när barnet fyller 18 år. Går barnet i skolan efter 18 års ålder är föräldrarna underhållsskyldiga under den tid som skolgången pågår, dock längst till dess barnet fyller 21 år. Till skolgång räknas studier i grundskolan eller gymnasieskolan och annan jämförlig grundutbildning.
Se källa.

Så ja, det är på gott och ont. Tips är att kanske inte göra dig ovänn med päronen tills att du är säker på att du kan klara dig ekonomiskt - du kanske kan behöva dem att stå borgen för dig om du skall ta ett  lån till lägenhet eller liknande.

Danne_cars: Men om man går på gymnasiet även fast man är 18 har föräldrarna rättighet säga vad jag får o inte får mesans jag går på gymnasiet fast är 18??
De har rätt att säga vad du får göra i hemmet och ej om du bor tillsammans med dem. Men nej, myndighetsåldern är applicerbar på människor som fortfarande går i gymnasiet också.