Aviseringar
Rensa alla

Skillnaden mellan dröm och verklighet?


Haien
Ämnesstartare

Jag har nu ett tag fört drömdagbok och studerat mina drömmar iom mina försök till klardrömmar, och då ha frågan slagit mig, vad är skillnaden mellan drömmar och en (enligt oss) verkligheten?

Om man tänker efter lite så är ju drömmar verklighet, och i drömmen så känns och är allt verkligt för en själv, allt känns levande och normalt, man kommer inte på tanken att det är en dröm, för allt är normalt och funkar som det ska (så länge det inte är en klardröm), allt är lika verkligt som den här verkligheten du finns i när du läser detta är. Så vad är då skillnaden?

Om mina livsbehov av närhet, glädje kärlek osv upfylls i drömmar, slipper jag då det "verkliga" livet (då det är mycket svårare att lyckas i det)?

Vem har förresten sagt att vi inte kommer att vakna upp till ytterligare en verklighet utanför denna, vi kanske lever i en simulation? Döden kanske leder till våran nästa verklighet, livet och världen kan vara en dröm och simulation av en mycket större och mäktigare hjärna som driver hela denna värld, med mig (respektive dig) i centrum, vem vet?

Jag vet att det kan vara lite väl filosofiska frågor och tankar, men vill se vad andra tänker om det, så vad säger ni?


   
Citera
Haien
Ämnesstartare

Just det, nattfolket på um är sjukt jävla tyst...


   
SvaraCitera

Haien: Drömmar och verklighet och allt det där vad är egentligen skillnaden? *OoohoohAAAHAAH*

Hej Hainen du är en väldigt söt och fin apa *Klappar*
Till filosofi mobilen! * Badabadabaaam*
Dagens fråga är vad är det för skillnad på verklighet och drömmar?
Hm, 1. Här på jorden, (universums golv) så går saker sakta och är ganska begripliga, här nere måste man ha den nya expansionen "Människo kropp" den är bra men kan bli nerfad i "Global warming" patchen.
Apa är rekommenderad att välja, stark på "banan gathering" och "tree climbing" men svag i PVP.
Lite svårare att hålla koll på är "ord spells" dom kan helt plötsligt lägga en "Curse" man kan använda "Curses" men då tar man oftast DMG själv, det är därför skaparen bannlyste svordommar och sa att vi inte ska missbruka hans namn.
I drömmen som kom med "soul expansion 1.0 " så kan man göra nästan vad som faller in, och då krävs ett "pure heart" som kan lootas i "Gods kingdom" instancen.
Skillnaden är att "Verkligheten" är för nybörjare, lvl 1-30 och drömmar är för lvl 30-40
Observera att alla måste komma tilbaka till lvl 1-30 relmen "verkligheten" för att äta nu och då.


   
SvaraCitera

Grejen är den att vi förmodligen aldrig kommer kunna få svar på dessa frågor men det är fortfarande intressant att fundera på dem. för mig kvittar det dock om allt är en dröm eller inte jag känner mig ändå lycklig ibland och ibland önskar jag att jag vore död


   
SvaraCitera

Förlåt, läste inte allt utan förhåller mig till första meningen:
''Jag har nu ett tag fört drömdagbok och studerat mina drömmar iom mina försök till klardrömmar, och då ha frågan slagit mig, vad är skillnaden mellan drömmar och en (enligt oss) verkligheten?''

Drömmar brukar ofta utgå i någon mån från det man ser i verkligheten, även om den kan bli ordentligt förvräng. Jag drömde en gång om att min pappa var huvudlös och han försökte visa att han vill ha tillbaka sitt huvud men att den var borttappad, jag var på landet och först ute i skogen där ag lekte på en altan (utan hus) där det var en del djur omkring mig (helt snälla sådana dårå), sen kom jag till landet. Väl där springer vi mot ladan och där är det också nånkonstig jäkla altan mot väggen som inte ens är ansluten till någon dörr (ladan har ändå bara enkla väggar helt utan någonsomhelst isolering). Min Pappa står vid altanen, huvudlös och Mamma går upp på altanen med mig i famnen (jag är vid drömmen och i drömmen typ 6år gammal) och så står vi nära Pappa och han försöker med händerna visa vad han tänker och det förstår jag ju precis, han vill ha tillbaka sitt huvud och tanken är då att det blir lite förmodat att jag ska ut och leta. I verkligheten har Pappa sitt huvud på kroppen som jag är jätteglad för, han är vid liv. Iom denna historie klargör jag att dröm och verklighet är olika saker.

PS: JAg läser allt vid  ett senare tillfälle.


   
SvaraCitera

En dröm kan komma ifrån djävulen, Gud eller ifrån människan.
Verkligheten är fast grundad på sanningen och Jesus sa: "Jag är vägen, sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom via mig"

Var försiktig med lucid dreaming, och astral projektering då enligt Alister Crowley (fadern till modern satanism) har sagt att dessa är vad satanister använder för att hedra djävulen.
(Om du vill läsa vad han sagt så ska jag fixa det åt dig)
En satanist anser att det rätt att offra djur, dricka blod, söka kraft, vara egoistisk och förstöra andras relationer MED MER för att avancera i satans rike.

När du astral reser, vilket är nära samma sak som lucid dream då ger du dig iväg till den andra himmelen .
Satan kallas härskaren över luftens välde.
Det står även såhär: "Och detta är icke att undra på. Satan själv förskapar sig ju till en ljusets ängel.
Det är då icke något märkligt, om jämväl hans tjänare så förskapa sig, att de likna rättfärdighetens tjänare. Men deras ände skall svara emot deras gärningar."

Du försätter din själ i stor fara och du kommer att bli lurad och fylld av lögner då du beger dig till Satans rike.
Nu när du ifrågasätter vad verkligheten är så var god att anta att en lögn har hittat sin väg in i ditt hjärta.
Då verkligheten är stabil, och den är byggd på Jesus Kristus som är större än alla demoner!
Om du spelar djävulens spel så kommer du inte vinna, men Jesus erbjuder dig vinsten gratis att du ska få resa dig högt över djävulen.


   
SvaraCitera

Haien: Vem har förresten sagt att vi inte kommer att vakna upp till ytterligare en verklighet utanför denna, vi kanske lever i en simulation? Döden kanske leder till våran nästa verklighet, livet och världen kan vara en dröm och simulation av en mycket större och mäktigare hjärna som driver hela denna värld, med mig (respektive dig) i centrum, vem vet?

"Varje människa skall smaka döden. Men först på Uppståndelsens dag skall ni få er fulla lön. Den som då rycks bort från Elden och förs till paradiset har sannerligen vunnit en stor seger. - Livet i denna värld skänker bara bedräglig glädje." [Koranen; surah 3, ayat 185]


   
SvaraCitera

jag tror inte på drömmar. det är skit jag inte tycker om då alla ska förstöra det för mig


   
SvaraCitera

hxiley:
jag tror inte på drömmar. det är skit jag inte tycker om då alla ska förstöra det för mig

genom att väcka upp dig mitt i drömmen elr?


   
SvaraCitera

vincebruh:

genom att väcka upp dig mitt i drömmen elr?

jaha pratar vi sånna drömmar


   
SvaraCitera

Jag är ofta medveten och älskar att fråga personerna jag möter vad de heter och säger att jag kommer från vår verklighet typ. Då svarar de något i stil med "Coolt, vad är det? " eller så säger jag att jag måste gå nu (vakna upp) för jag känner när jag håller på att vakna i mina medvetna drömmar måste jag skynda mig för att bestämma vilken del av omgivningen jag ska gå till efter mer inspiration och då svarar de med "hoppas vi ses igen" En gång tog jag en lapp och skrev mitt namn och telefonnummer för att personerna i drömmen skulle kunna höra av sig till mig. Jag grät när jag vaknade för det var aldrig någon som ringde av de söta asiaterna. Vid andra medvetna drömmar brukar jag leta efter snygga män som jag kan ragga på. För det är min frihet att göra vad jag vill när jag är medveten och om jag har bestämt innan ifall jag ska leta efter inspiration eller nån att ligga med så blir det genast mycket enklare. 


   
SvaraCitera

Föredrar ofta drömmar framför verkligheten i alla fall 


   
SvaraCitera

Sen har mina drömmar förändrats efter operationen jag hade 2015, har aldrig drömt mardrömmar innan dess. I drömmarna när jag förstår att de är hallucinationer jag har igen ber jag till pappa att ringa sjukhuset och säger att vi måste till akuten med mig. Den senaste drömmen såg jag mig själv när jag var liten, vi höll varandras händer och först var vi kompisar ett tag sen blev hon som en skräckfilm för mig. Min kropp är låst när jag vaknar, så det tar tid för mig att kunna släppa loss armarna och benen. Det är för jag ligger stilla när jag sover så stelnar musklerna. Det blir som ett vakuum, hör de hotfulla rösterna och tror att jag fortfarande är kvar i drömmen pga jag alltid drömmer om mitt eget hem. 


   
SvaraCitera

Ettanvändarnamn:
Grejen är den att vi förmodligen aldrig kommer kunna få svar på dessa frågor men det är fortfarande intressant att fundera på dem. för mig kvittar det dock om allt är en dröm eller inte jag känner mig ändå lycklig ibland och ibland önskar jag att jag vore död

Precis! som Jocke berg sjunger:
"jag är livrädd för att leva och dödsrädd för att dö" HjärtaHjärtaHjärta


   
SvaraCitera

Inte Jung:
Föredrar ofta drömmar framför verkligheten i alla fall 

Allt kan hända. Du kan dö, leva om igen. Precis vad du vill. Men drömmar är inget man ska behöva vara rädd för. Det man verkligen behöver vara rädd för är om man har för lite sömn. Alltså sömnbrist. Det är då det läskiga börjar. Så försöker jag tänka eftersom jag vart med om det själv och vet hur konstig jag blev med för lite sömn. Då har jag alla de där vidriga mardrömmarna istället 1000 gånger om.


   
SvaraCitera