Forumet - Skilsmässor - tror ni att folk kan hålla ihop?

Skilsmässor - tror ni att folk kan hålla ihop?

2305 0 32

Det här har jag undrat rätt länge. Men tror ni att de svårare att vara tillsammans med någon "för evigt" längre? Jag menar förr var de ju inte lika lätt att bara lämna varandra. Nu ser verkligheten mycket annorlunda ut. Kändisar läser man om att de skiljer sig hela tiden, otroheter osv.

 Folk skiljer sig så mycket mer ofta nu och folk går in och ut relationer så mycket. Vad tror ni anledningen kan vara? Och vad är hemligheten till ett hållbart förhållande? 

Seriösa svar tack....!

Spana också in:


Anura:
jag har ju aldrig sagt det? :S
vissa vill det. andra inte. har aldrig dömt folk som inte vill eller något sånt där.
nä sant övertolkade ursäkta.

men verkade som att d va nån typ "vi har gått ifrån de som va rätt"

antar att d är lättare att träffa nya människor man ahr större möjlighet att förändra sitt liv på alla sätt blabla man kan väl inte nöja sig o sen kanske man ger upp för lätt.

va menar du med hållbart förhållande då

Jag personligen tycker att pojkvän, flickvän kan man göra slut med så mycket man vill. Men när man gifter sig ska det kännas rätt bara känslan. Och om man gifter sig är det ett löfte till gud, om det är problem, o liknande så är det bara saker man ska jobba ut det finns inget altenativ till att skilja sig (tycker jag)


Anura: Kändisar läser man om att de skiljer sig hela tiden, otroheter osv.
Det där händer bland vanliga dödliga också, den enda skillnaden är att de flesta medelsvenssons ute i landet inte har pressen efter sig. Eller på sig, för den delen. (Nu tänker jag inte på de kändisäktenskap som varat i under tre månader obs.)

Tror inte nån av oss kan säga vad nyckeln till ett livslångt förhållande är när de flesta här är under 30 och hälften inte är i ett fast förhållande. Jag frågade mamma hur hon pallat med pappas konstnärssjäl samt attityd i snart trettio år och hon sa att hon tror att det är att de låter varandra vara de de är, PLUS att inte vara svartsjuk. 

tror som många tidigare skrivit, förr var det inte ok att skilja sig, tror många var kvar i dåliga förhållanden förr. idag är det accepterat att skilja sig. bra att folk gör det istället för att vara i jättedestruktiva förhållanden. Jag tycker nog man ska göra sitt bästa för att jobba på förhållanden, men har man varit tillsammans/gifta flera år gör man nog inte slut i en handvändning ändå. Rätt personer kan vara tillsammans hela livet tror jag :)

vet bla min mammas mormor och morfar, de var gifta i 70 år
och wätt lyckliga ändå. 


Anura: Seriösa svar tack....!

Min kära vän, jag minns den dagen då jag helt plötsligt började förlora greppet om hur mycket din närvaro, ditt umgänge spelar en roll i mitt liv.
Denna stund gjorde inte att jag värderade dig mer eller mindre än innan, vad som verkar ha börjat hända äro att jag förlorar lugnet i hur mycket jag tycker om dig sekunden du vill ta mer ifrån mig än vad någon i sitt rätta sinne skulle hoppas lyckas ta ifrån någon annan utan att leda dem till sin grav!
Så, dem första stunderna vi delade tenderade att fylla mig med energi, jag målade vid din sida, jag spelade musik vid din sida jag tjänade kreativiteten vid - din - sida!
Igenom dessa underbara verktyg genererade jag energi och kreativitet som sedan kunde bollas emellan våra tankebanor, känslor, sinnestillstånd och igenom dessa skapa någonting starkare än tidigare.
Detta var innan vi började tjäna varann, att du kom eller gick i mitt liv spelade mig ingen roll innan, vad jag finner mig i nu är en värld av en sannerligt djupt energilös och färglös värld, vad jag inte längre låter ta min underbara uppmärksamhet är världen, jag har inget att dela med dig för du är allt jag vet, en till energilös, depprimerad själ som min, vilsen i tankar om att det är fel på mig, vilsen i tankar om att det är fel på dig.
Min vän, hur kan eurofi inte varit nog, hur kan girigheten lura oss att vi blir förfyllda igenom att stänga in oss i varann, studerandes varann, studerandes sex det är allt vi har gjort hitills och det är inte en speciell upplevelse när den tas bort ifrån konsten den tillhör, världen och livet min vän där är sex en fin färg men i vår värld finns det bara en färg och det är en värld av deppression som inte kan fixas!
- Mitt hjärta skrev nyss detta