Forumet - skola...

skola...

1670 0 6
Vad kan få en sugen att gå till skolan eller iaf att inte gråta på söndagskvällarna? 

jag har inga kompisar i skolan,  helt ensam på rasterna och i klassrummet. Har inga kompisar alls igentligen. Vad kan få en att inte gråta iaf på söndagskvällarna p.g.a. skolan?

Kommentarer (5)

  1. Gör facebook account och bli vän med alla i klassen, sedan chatta med alla samtidigt och skriv om spel (typ sådana spel som folk faktiskt gillar). Nu har du 50 vänner!

  2. Funkar tyvärr inte, försökt att få kompisar i klassen och i spanska klassen men det funkar inte alls

  3. Bombardera alla med sms

  4. Det hjälper ju absolut inte

  5. A men var som jag då och sitt o plugga om ånglok på alla raster xD

Tråden har 6 svar. Sortera efter:
Kom ihåg om du verkligen pluggar hårt och verkligen gör något av dig själv behöver inte du komma fram till folk, folk kommer komma fram till dig. Glad 

Försök att börja med något? Säger jag som aldrig någonsin skulle våga det men om du försöker göra något som involverar folk i din egen ålder kan du hitta vänner på den vägen.
När jag gick på Låg/högstadiet så var jag väldigt utstött. Jag har min diagnos (selektivmutism) vilket gör mig vääääldigt blyg, och det framstod mig som stum och enligt de ''normala'' så är det konstigt. De ville inte ha mig till vän pga min diagnos helt enkelt! Dag in som dag ut i 9 år satt jag på en bänk alldeles ensam och vågade inte gå på lektionerna då de inte var så snälla. Jag hade dödsångest av att bara kliva innanför tröskeln. Och jag grät på söndagskvällar precis som du!  Hade jag bara inte brytt mig om min skolgång hade jag nog aldrig satt min fot i den skolan. Nu går jag ju i gymnasiet och i en klass som accepterar mig och bryr sig om mig, vilket jag aldrig har varit med om :) 
Du ska veta att du inte är ensam om att behöva känna som du gör, men tro det eller ej, det kommer att bli bättre! 
Har du någon vuxen på skolan du kan prata med? kurator,skolsyster eller någon lärare? 
Kan du prata om detta med dina föräldrar?.. 
Om du känner för att prata finns jag här :) 
Om du mår psykiskt dåligt över det så kanske du är deprimerad och då finns det hjälp och få. Prata med någon lärare du kan lita på hur du känner, eller för dina föräldrar. Om du inte trivs i skolan så kanske det hjälper att byta skola. Berätta för dina föräldrar. Vänner är ju såklart viktigt i skolan.

Spana också in:

Skolan avgör din framtid, plugga hårt så kommer du ha mycket pengar när du blir äldre.