Forumet - Skolan=Jakt på betyg

Skolan=Jakt på betyg

2628 0 52
Många som jag känner har fått urusla betyg i skolan men de är egentligen mycket smartare än många som fått bra betyg men de har inte orkat gå fram och fjäska för läraren varje lektion vilket är den enda sättet att få höga betyg av många lärare. Så vad är meningen, bra betyg eller bra kunskap

Spana också in:

philipzomgz:

Många som jag känner har fått urusla betyg i skolan men de är egentligen mycket smartare än många som fått bra betyg men de har inte orkat gå fram och fjäska för läraren varje lektion vilket är den enda sättet att få höga betyg av många lärare.


Det är typ så i vissa ämnen på våran skola... Vi har typ aldrig skriftliga prov utan mest bara uppsatser... Lärarn bedömer inte efter kunskap utan efter person.
[n]
Om du tror att fjäsk kommer avgöra om du får ett G eller ett MVG så har du nog tänkt lite fel. Och betygen är viktigast, det är ju dom du får som bevis på att du pluggat, sen när du söker jobb kan du ju inte säga "Näe jag hade kunnat få högsta betyg me jag orkade inte anstränga mig så äh."
Svenska redovisning:
Fjäskarna har en tiominutersredovisning med meningslöst innehåll medans de andra har två minuter långa redovisningar med korrekt innehåll och inget onödigt.
Bedömning:
Fjäskarna får MVG eftersom de "brukar" få det
De som inte har fjäskat får G eller på sin höjd VG