Forumet - skolans word -

skolans word -

237 0 10
rätt knepigt. det har säkert ändrats sej nu.
Men min gymnasieskola hade microsoft word 2003 i sina datorer.
och om ja skrev ett arbete på min dator word 2008 och sedan försöker öppna filen på skolan datorer var det omöjligt. Eftersom min version var mycket nyare.

Ja hoppas verkligen att skolorna uppgraderar sina program i framtiden så man slipper sånt här.

Nån annan som vart med om nått liknande?

Spana också in:

Myksa:

Det du kan testa är att döpa om din fil du sparade hemma. Från exempelvis dokument.docx till bara dokument.doc, det kan funka.
Bäst är såklart att spara i rätt format när du är hemma.


Kan tyvärr inte fungera då doc och docx har helt olika bakgrundsprogrammering av dokumentet.

Finns två sätt att lösa det på, 1. det sätt som ovan nämnde, spara som doc
2. FInns ett verktyg som går att ladda hem från Microsofts hemsida, som gör att man kan öppna docx i gamla versioner av Office.

Sen anser ju jag, att alla skolor och arbetsplatser borde följa utvecklningen. Office 2007 är perfekt för alla, men sen kan fråga sig om det är nödvändigt att uppgradera sig till Office 2010 och Windows 7 eller om man ska köra Windows XP och Office 2007. Jag gillar den sistnämnda uppsättningen av programvaror.
manpac:

Office 2007 är perfekt för alla, men sen kan fråga sig om det är nödvändigt att uppgradera sig till Office 2010 och Windows 7 eller om man ska köra Windows XP och Office 2007. Jag gillar den sistnämnda uppsättningen av programvaror.


Eller så kan de helt enkelt alla använda sig utav openoffice, så slipper de dyra licenskostnader, samt lär sina elever att använda mjukvara som de alla kan bruka hemma om de så önskar.
Åtta:

Eller så kan de helt enkelt alla använda sig utav openoffice, så slipper de dyra licenskostnader, samt lär sina elever att använda mjukvara som de alla kan bruka hemma om de så önskar.


Vet att många gillar Open Source, jag har inget emot det. Men jag har egen erfarenhet av open office och kan säga som så att jag skrev ett dokument i open office på en labbdator i skolan (vi har open office på labbdatorerna och office 2007 på våra personliga laptops) och skulle öppna hemma i office 2007, tabbar och marginaler var ju inte ens samma.

Ska man ha kvalité så Microsoft Office enligt mig. Vad andra använder bryr jag mig inte om, men själv vill jag använda Windows, Office och Adobe.
manpac:

och skulle öppna hemma i office 2007, tabbar och marginaler var ju inte ens samma.


Kan det bero på att du var tvungen att spara i .doc - ett stängt format. Det är som att jag skulle vara missnöjd med en rapport du skrivit, eftersom du inte följt min hemliga mall som jag inte tänker lämna ut någon information gällande.

Vad du använder bryr jag mig inte så mycket om. Men ska du kritisera OO.org, så kritisera det då på de punkter där det faktiskt förtjänar kritik - t.ex. det brutalt skabbiga användargränssnittet. Kompabilitetsproblem med MS Office kan man endast beskylla MS för.