Forumet - Skolarbete..

Skolarbete..

932 0 20

Spana också in:

Det är en fullkomligt efterbliven fråga, då drogen i sig inte påverkar familj, vänner, arbetskamrater etc. Om man går ned sig i ett missbruk så finns det ju självklart en risk för att man ska prioritera bort någon eller flera av de sakerna, men det är ju ingenting specifikt för just MDMA (ecstacy i sig är bara ett hopkok av olika droger, främst MDMA - ingen drog i sig själv).
tenderlies:

Man går inte helt oberörd när någon som man älskar tar droger.


Fel. Du går inte oberörd om någon du älskar skulle ta andra droger än de du finner acceptabla. Jag skulle heller inte gå oberörd, däremot skulle min reaktion vara väldigt annorlunda mot den reaktion som du skulle uppvisa. Människor har olika åsikter och vet olika mycket om saker. En biokemist skulle troligen reagera annorlunda inför det än t.ex. jag eller du.

Men även om vi bortser från att du har fel i ditt antagande så tror jag inte att du förstår vad jag menar. Man kan inte säga att "ecstacy" påverkar vänner, familj etc. Missbruket gör det däremot. Men familjen till någon som missbrukar ecstacy påverkas troligen ungefär likadant som familjen till någon som missbrukar amfetamin, alkohol eller trav. Frågan är därför felaktigt ställd, eftersom ecstacy i sig inte påverkar den som inte aktivt brukar det. En rätt ställd fråga hade varit: "Hur påverkas familj, vänner och arbetskamrater av någon som är inne i ett missbruk?"
Åtta:

Man kan inte säga att "ecstacy" påverkar vänner, familj etc.


Jo man kan ju det. Men det beror på hur rädd man är om dom man älskar. För JAG skulle inte bli oberörd om en av mina närmsta tog ecstacy, även om dom inte var missbrukare. Det är nog upp till var och en. Vad man har för inställning och erfarenheter av droger. Så snälla försök inte att säga att jag skulle gå opåverkad.
tenderlies:

Men det beror på hur rädd man är om dom man älskar. För JAG skulle inte bli oberörd om en av mina närmsta tog ecstacy, även om dom inte var missbrukare. Det är nog upp till var och en. Vad man har för inställning och erfarenheter av droger. Så snälla försök inte att säga att jag skulle gå opåverkad.


Har du ö.h.t. läst vad jag skrivit...?
Den nya utgåvan av Ecstasy som kom ut i fjol sänder nu ut känslomässiga telepatisignaler. Så om jag tar drogen och blir glad av den, så kommer min demente farmor hemma på Afterdalsvägen skutta av lycka.

---
Min huvudpoäng är ju då som Åtta sa; att frågan är felställd.
Kaayi:

Jag har ett skolarbete om Ecstasy och det är en fråga jag inte vet hur jag ska besvara..
"Hur påverkas familj, vänner, arbetsliv och samhälle når någon använder drogen?"


Ecstasy ( mdma) är en drog som de flesta tar med ganska stora mellanrum. Klarar man av det påverkas varken familjen eller samhället.

Dom som fastnar däremot tömmer ut sitt serotonin förråd och blir antagligen väldigt deprimerade. Och då snackar vi inte lite heller.

Det påverkar familj , vänner och en och själv något otroligt. En konstant deprimerad människa har inte mycket ork.

mdma är inte den farligaste drogen direkt även om det självklart inte är något man ska leka med.

Notera att riktigt Ecstasy ska innehålla enbart mdma och inte massa annan skit. Det är väl den största faran med E. Men vet aldrig vad man får
Kaayi:

Ingen aning vad hon menade, stog bara sådär.


Frågan är fullkomligt orelevant och korkad. Det är som att fråga hur nära och kära påverkas av att personen i fråga äter bullar. Precis som någon klok själ sade tidigare så påverkas nära och kära inte alls av att personen tar ecstacy. Den som sväljer ecstacy-tabletten upplever ruset, inte personens kompisar. [zzz]

Troligen så menar din lärare hur nära och kära påverkas av en persons missbruk. Detta är också en korkad fråga eftersom det är helt från person till person.

tenderlies:

För JAG skulle inte bli oberörd om en av mina närmsta tog ecstacy, även om dom inte var missbrukare.


Nej visst, det är också helt från person till person. Om någon jag kände och brydde mig om skulle ta ecstacy skulle jag inte bry mig märkvärt, så länge personen inte påverkas negativt av bruket (som då visserligen blir ett missbruk).

EDIT: Såg nu att tråden var ganska gammal [n] [blush]