Forumet - skolarbete om unga föräldrar och abort (hjälp?)

skolarbete om unga föräldrar och abort (hjälp?)

474 0 13
Jag och 2 kompisar har ett skolarbete i no:n om sex och samlevnad...
Vi har valt att skriva om UNGA FÖRÄLDRAR och ABORT. [y]
På onsdag ska den vara inlämnad och vi har lixom inte kommit så långt [crazy]

kan ni hjälpa till?[wink]
Ni kan tex. skriva vad ni tycker om tex abort, eller unga föräldrar [smile]
Gärna egna erfarenheter [y]

Obs: ni kan bli citerade (anonymt) [y]

Spana också in:

sweetdeath:

men du kanske kan säga din åsikt iaf? [y]


Min åsikt:
Jag tycker det är positivt i många fall att vara ung när man är förälder. Man kommer orka mer och är närmre i ålder. Min mamma fick mig tidigt och vi är jättenära. Mamma gillar att hon blir ung mormor också, eftersom hon kommer orka göra saker på ett annat vis (hon är inte ens 40).
Har man en plan så går det oftast bra. Man lär hålla koll på det ekonomiska bara, det är väl det som är nackdelen med att vara ung. Är man typ 30 har man oftast en ekonomi som är stabil, medan det inte är lika vanligt när man är 17 ex.

Jag tror man mognar per auto när man får barn, de flesta gör det. Man växer i en ny roll och oftast gör det att man mognar ifrån sina vänner.
Det är ju inte så postivt, det är nog lätt att man blir ensam och isolerad om man inte har någon riktig vän.

Eh.. Jadu.
Jag fick veta att jag var gravid i vecka 5-6 o då var jag 16år. Många runtomkring mig försökte tvinga mig till abort, o pappan hotade med att lämna mig om jag inte gjorde det. Men det var mitt val och JAG som skulle leva med det resten av livet. Varför skulle jag döda den första riktiga kärlek jag nånsin känt? Sagt o gjort, jag behöll barnet, som förövrigt blir 1år nu om en vecka :)

Det e nog det bästa beslut jag gjort i mitt liv. Jag har fått så många lyckliga ögonblick och jag har många kvar oxå. Varje morron vaknar jag av att min lilla ängel sitter brevid mig i sängen o tittar på mig o ler :) När vi skrattar tillsammans så inser jag hur underbart livet egentligen e o att alla motgångar har varit så himla mkt värt det. Jag har mognat mer o lärt mig att prioritera annorlunda. Att som 17åring med hela livet framför sig bli ensamstående mamma e fan det bästa jag gjort i hela mitt liv! Självklart e det jobbigt ibland, men allt har sina för o nackdelar. Just nu trivs jag alldeles utmärkt med att snart få fira min dotters 1årsdag o att ha glömt bort hur ont det gjorde att trycka fram henne för ett år sen ;) haha

Det finns en mening med livet - att hålla sitt älskade barn tryggt i sina armar!


Hoppas de var till lite hjälp iallafall :) Och e det nåt du undrar över så e de bara & fråga :)